Ελλάδα

Καιρός: Ζέστη την επόμενη εβδομάδα, υποχώρηση του υδράργυρου στη συνέχεια, η εκτίμηση Κολυδά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο καύσωνας έχει αρχίσει να υποχωρεί, ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζει πώς θα κυλήσουν οι θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς με ανάρτηση στο X (πρώην twitter) κάνει τις εκτιμήσεις του για το επόμενο δεκαπενθήμερο διευκρινίζοντας ότι σε κάποιες ημέρες θα υπάρξουν υψηλές θερμοκρασίες, αλλά δεν θα φτάσουμε σε επίπεδα καύσωνα.

Η εβδομάδα από 17 ως 23 Ιουνίου θα είναι ζεστή, ενώ στην συνέχεια η θερμοκρασία θα έχει μια πτωτική πορεία αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς. 

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η ΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

Με χρήση αριθμητικών & κλιματικών μοντέλων για χρονικό διάστημα μόνο δύο εβδομάδων, συνάγεται ότι στη χώρα μας οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά. Η πιο ζεστή περίοδος από 17 έως 23 Ιουνίου , με τον υδράργυρο αργότερα να παρουσιάζει πτωτική πορεία (από 24 έως 30 Ιουνίου 2024).

Διευκρινίζεται ότι οι προβλεπόμενες ζεστές ημέρες δεν μας παραπέμπουν σε επίπεδα καύσωνα.

Η ίδια περίπου πορεία της θερμοκρασίας παρουσιάζεται και στην Αθήνα, με βάση το σχετικό μετεώγραμμα που έχουμε αναρτήσει. Αν ανατρέξετε σε παλαιότερες δημοσιεύσεις, θα διαπιστώσετε ότι το μετεώγραμμα πάντοτε εύστοχα προσδιορίζει όλες αυτές τις καιρικές μεταβολές».

Να σημειωθεί πάντως ότι από σήμερα η θερμοκρασία έχει αρχίσει να υποχωρεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Politis.gov.gr: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα δίνει στους πολίτες πρόσβαση στην πορεία των αιτημάτων τους προς το Δημόσιο
Μέσω της νέας ψηφιακής υπηρεσίας οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για το στάδιο επεξεργασίας των υποθέσεών τους, ενισχύοντας τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στη δημόσια διοίκηση
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ "ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ"
Αφαιρέθηκε το δίπλωμα οδήγησης από τον 75χρονο που προκάλεσε το τροχαίο στη Ναύπακτο - Πήρε «σβάρνα» 3 ΙΧ, 3 μηχανάκια και τραπεζοκαθίσματα
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το ΙΧ του ηλικιωμένου έπεσε πάνω σε τρία σταθμευμένα μηχανάκια, δύο σταθμευμένα επιβατηγά αυτοκίνητα, ένα ακόμη όχημα το οποίο κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα και σε τραπεζοκαθίσματα
Ναύπακτος τροχαίο 18