Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Κακοκαιρία Daniel: «Δεν έχω δει παρόμοια προγνωστικά μοντέλα ποτέ στη ζωή μου», λέει ο Αρναούτογλου

Κακοκαιρία Daniel: «Δεν έχω δει παρόμοια προγνωστικά μοντέλα ποτέ στη ζωή μου», λέει ο Αρναούτογλου

«Δεν έχω ξαναδεί παρόμοια προγνωστικά μοντέλα ποτέ στη ζωή μου», τονίζει σε νέα ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου για την κακοκαιρία Daniel, που «δοκιμάζει» αλύπητα τη Μαγνησία. Ο ίδιος προειδοποιεί πως έως την ερχόμενη Πέμπτη (07.09.23) πεδιάδες δεν αποκλείεται να έχουν μετατραπεί σε λίμνη.

«Αν επαληθευθούν και τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία δεν αποκλείεται να μετατραπούν μεγάλα τμήματα της Θεσσαλικής πεδιάδας σε λίμνες έως και την Πέμπτη το πρωί – τα προβλεπόμενα ύψη βροχής που δίνουν τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα και για το επόμενο 36ωρο είναι πρωτοφανή και δεν έχω δει παρόμοια ποτέ στη ζωή μου μέχρι σήμερα!!», τονίζει χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου για την κακοκαιρία Daniel. 

 

Την ίδια ώρα, τα προβλήματα μεγαλώνουν από το νερό που πέφτει σε πρωτόγνωρη ποσότητα και με σφοδρότητα επί ώρες στον Βόλο. Η νεροποντή έχει προκαλέσει μία πρωτοφανή κατάσταση στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας σε πολλές περιοχές έχει ξεχειλίσει και τα νερά πλημμυρίζουν δρόμους, καταστήματα και ισόγεια κατοικιών στη Χιλιαδού, το Οινόπνευμα, στους Αγίους Αναργύρους, την Νεάπολη και τα Παλαιά.

Στην οδό Ιερολοχιτών κόσμος έχει καταφύγει σε ανώτερους ορόφους κατοικιών αφού τα ισόγεια έχουν πλημμυρίσει και ζητούν βοήθεια από την Πυροσβεστική.

Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στη Νέα Ιωνία μεγάλο δένδρο έπεσε και κατέστρεψε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ήδη σχεδόν στο σύνολό τους περιοχές του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και πολλών προαστίων αντιμετωπίζουν διακοπή της ηλεκτροδότησης και τα προβλήματα έχουν γίνει πάρα πολλά τόσο σε κατοικίες, όσο και σε βιομηχανικούς χώρους και επιχειρήσεις.

Χωρίς τηλεφωνικές συνδέσεις, κυρίως της σταθερής τηλεφωνίας είναι και πολλές περιοχές του Βόλου, ενώ με προβλήματα λειτουργεί και η κινητή τηλεφωνία εξ αιτίας των συνεχών κεραυνών που σαρώνουν την περιοχή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις