Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κακοκαιρία Daniel – Φθιώτιδα: Μήνυμα 112 να απομακρυνθούν οι κάτοικοι της περιοχής Κόμμα προς Λαμία

Κακοκαιρία Daniel – Φθιώτιδα: Μήνυμα 112 να απομακρυνθούν οι κάτοικοι της περιοχής Κόμμα προς Λαμία

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας Daniel βρίσκεται η Φθιώτιδα. Το 112 έστειλε στις 8:05 το βράδυ της Τετάρτης, 6 Σεπτεμβρίου μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Κόμμα να απομακρυνθούν προς Λαμία. Ώρες αγωνίας και στο Πετρωτό Δομοκού, όπου αγνοείται 49χρονος κτηνοτρόφος.

Με την κακοκαιρία Daniel να σφυροκοπά και τη Φθιώτιδα, οι κάτοικοι της περιοχής Κόμμα, έλαβαν λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης (06.09.2023) επείγουσα ειδοποίηση από το 112 να εκκενώσουν το χωριό και να κατευθυνθούν προς Λαμία. 

Το μήνυμα του 112 αναφέρει τα εξής: 

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Κόμμα Φθιώτιδας απομακρυνθείτε προς Λαμία λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». 

 

Εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel, το 112 ήχησε και στη Λαμία, όπου τα προβλήματα είναι μεγάλα, καθώς όλοι οι χείμαρροι έχουν φουσκώσει, οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και πλέον ακόμη και οι πλατείες της πόλης έχουν μετατραπεί σε λίμνες.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλατεία Λαού της Λαμίας συγκεντρώνει ένα μεγάλο μέρος από τα όμβρια ύδατα από το βόρειο μέρος της πόλης με συνέπεια το ύψος του νερού να έχει ξεπεράσει τους 40 πόντους και είναι αδύνατη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα το μήνυμα του 112 αναφέρει πως «απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο Δήμο Λαμιέων Φθιώτιδας λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Κακοκαιρία Daniel – Φθιώτιδα: Αγνοείται 49χρονος κτηνοτρόφος στο Πετρωτό Δομοκού

Ώρες αγωνίας στον Δομοκό Φθιώτιδας, καθώς αγνοείται από το πρωί της Τετάρτης, 6 Σεπτεμβρίου, 49χρονος κτηνοτρόφος από το Πετρωτό.

Σύμφωνα με το LamiaReport, ο 49χρονος πήγε – όπως κάθε πρωί – στον στάβλο του και από τότε δεν υπάρχει επικοινωνία μαζί του.

Στην περιοχή του Δήμου Δομοκού, σημειώθηκε η μεγαλύτερη βροχόπτωση στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, καθώς ξεπέρασε τα 355 χιλιοστά από χθες το απόγευμα ενώ τις τελευταίες ώρες έπεσαν πάνω από 20 εκατοστά υετού ανά τετραγωνικό μέτρο!

Αποτέλεσμα ήταν να καταστραφούν υποδομές, να κλείσουν δρόμοι και ο κάμπος ειδικά από το Δρούγο μέχρι το Νέο Μοναστήρι (και στην Καρδίτσα φυσικά) να έχει μετατραπεί σε θάλασσα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις