Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κακοκαιρία Daniel – Μαγνησία: Εικόνες αποκάλυψης από την περιοχή – Αυτοκίνητα που κατάπιε το ρέμα και διαλυμένοι δρόμοι

Κακοκαιρία Daniel – Μαγνησία: Εικόνες αποκάλυψης από την περιοχή – Αυτοκίνητα που κατάπιε το ρέμα και διαλυμένοι δρόμοι

Εικόνες αποκάλυψης και βιβλικές καταστροφές αφήνει στο πέρασμα της η κακοκαιρία Daniel που χτυπάει από τις πρώτες πρωινές ώρες το νομό Μαγνησίας.

Στο οδικό δίκτυο του Πηλίου υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία Daniel, ενώ πολλά οχήματα έχουν παρασυρθεί από τους ορμητικούς χειμάρρους ακόμα και μέσα στη θάλασσα στο νομό Μαγνησίας.

Το βίντεο που εξασφάλισε το newsit.gr και προέρχονται από τις επιχειρήσεις της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, είναι ενδεικτικά του μεγέθους της καταστροφής στο βουνό των «Κενταύρων» και στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Στο βίντεο εμφανίζεται ένα βανάκι να είναι πεσμένο σε ρέμα κοντά στο Βόλο και επίσης αποτυπώνεται η καταστροφή που αφήνουν πίσω τους οι αμέτρητοι τόνοι νερού που έχουν πλημμυρίσει το νομό Μαγνησίας. Όπως θα δείτε κι εσείς στις εικόνες που σας παρουσιάζει το newsit.gr κολώνες της ΔΕΗ και δέντρα έχουν πέσει στους δρόμο, ενώ τα νερά ξεχειλίζουν από τα ρέματα που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής προς τον Άγιο Ονούφριο.    

«Ακόμα και αυτή την ώρα η βροχή συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό», λέει στο newsit.gr o αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου Ανέστης Αλτίνης και συνεχίζοντας προσθέτει… «Υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο από τη στιγμή που ξέσπασε η κακοκαιρία. Ανοίγουμε του δρόμους και ξανακλείνουν από τις κατολισθήσεις».

 

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινότητας της Ζαγοράς, Δημήτρης Σπανός λέει στο newsit.gr ότι δεν είναι εύκολο να φύγει κάποιος από το χωριό. «Είμαστε εγκλωβισμένοι. Οι ζημιές και οι κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο είναι πολλές».

Ρεπορτάζ: Αγαπητός Ταγκαλής

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις