Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Κακοκαιρία Daniel: Θερίζουν γαστρεντερίτιδες και δερματικές παθήσεις από τα μολυσμένα νερά – Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο Live News

Κακοκαιρία Daniel: Θερίζουν γαστρεντερίτιδες και δερματικές παθήσεις από τα μολυσμένα νερά – Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο Live News

Στις περιοχές που πλημμύρισαν και μετατράπηκαν σε… θάλασσα από την μανία της πρωτοφανούς κακοκαιρίας Daniel θερίζουν οι γαστρεντερίτιδες και οι δερματικές παθήσεις από τα μολυσμένα νερά που έχουν καλύψει τα πάντα και οι μαρτυρίες κατοίκων είναι συγκλονιστικές.

Κάτοικοι των περιοχών που πλημμύρισαν μίλησαν σήμερα (12.9.2023) στην εκπομπή του Mega, Live News με το Νίκο Ευαγγελάτο και εξιστόρησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τα μολυσμένα νερά των πλημμυρών από την κακοκαιρία Daniel.

Ο κύριος Βύρωνας που μένει στον Παλαμά μίλησε από το κρεβάτι του πόνου στο νοσοκομείο. Καταγγέλλει πως έπαθε φλεγμονή από το μολυσμένο νερό με τον πόνο να τον έχει καθηλώσει σε ένα κρεβάτι.

Λέει ότι τα πόδια του έμειναν μέσα στο νερό στις πλημμυρισμένες εκτάσεις από την κακοκαιρία Daniel για πολλές ώρες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μόλυνση, η οποία μέρα με την μέρα επιδεινωνόταν.

Το πόδι του πρήστηκε και κοκκίνισε. Ο πόνος ήταν έντονος. Ο κύριος Βύρωνας υπέστη τελικά φλεγμονή και μπήκε στο νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα η σύζυγος του έμεινε πίσω στο πλημμυρισμένο σπίτι τους προσπαθώντας να μαζέψει με τα χέρια της ό,τι σώζεται από το βιος τους που χάθηκε κάτω από τα νερά.

 

«Έχω εξανθήματα παντού»

Ο κύριος Γιώργος έβγαζε από το σπίτι του νερό επί τρεις ημέρες. Άυπνος και νηστικός είχε επικεντρωθεί στο να σώσει τους κόπους μιας ζωής. Έχει έντονο κνησμό. Ακόμα δεν έχει ζητήσει ιατρική βοήθεια, καθώς όπως είπε δεν έχει ούτε μέσο να πάει σε γιατρό, ούτε χρόνο να ασχοληθεί με τα δερματικά προβλήματα που φαίνεται να αντιμετωπίζει.

«Καφέ νερό έβγαζαν οι βρύσες»

Το πρωί της Παρασκευής (8.9.2023) το «νερό που ερχόταν στις βρύσες ήταν καφέ», είπε άλλος κάτοικος των πλημμυρισμένων περιοχών .

«Εν συνεχεία όταν πέρασαν αυτά, το νερό είναι πιο καθαρό, φαίνεται πιο καθαρό. Όταν ήρθε το νερό και το είδαμε εμείς καθαρό, πλέναμε τα πιάτα, πλέναμε τους πάγκους της κουζίνας, ξεπλέναμε τα παιχνίδια των παιδιών, κάναμε μπάνιο και άρχισαν τα εξανθήματα. Αρχίσανε οι άφτρες μέσα στο στόμα. Αρχίσανε τα προβλήματα τα γαστρεντερολογικά», ανέφερε ο κάτοικος της περιοχής που επλήγη από την κακοκαιρία Daniel.

Όπως εξήγησε κανείς μπορεί να μην έπινε το νερό της βρύσης, αλλά και μόνο η επαφή με αυτό ήταν αρκετή για να αρχίσουν γαστρεντερολογικά προβλήματα.

«Έχω ανθρώπους γύρω μου που τα παιδιά έχουν συνέχεια προβλήματα, ασχέτως αν προσπαθούν οι άνθρωποι να τα έχουν μόνο με εμφιαλωμένα. Πράγμα αδύνατο, αδύνατο πλέον».

Και σαν μην έφτανε αυτό στο δεξί του πόδι εμφανίστηκαν κόκκινα σημάδια που όπως λέει προκλήθηκαν από μόλυνση.

«Έχουν γεμίσει τα πόδια μου όλα με μολύνσεις από τις λάσπες και από το νερό το ακάθαρτο. Δερματικά προβλήματα έχουμε αρχίσει να υπάρχουν, από τις λάσπες και από την μη καθαριότητα του νερού που ξεπλένεσαι, δηλαδή όταν πας στις λάσπες να ξελασπώσεις το σπίτι σου, μετά πας και ξεπλένεσαι με το νερό που έχεις στο σπίτι σου», δήλωσε.

«Δεν μπορούσε να προχωρήσει»

Η Κωνσταντίνα Μουτσανίδη ανέφερε ότι ο πατέρας της έπαθε μόλυνση στα πόδια του, καθώς το νερό είχε φτάσει μέχρι το γόνατό του. Το πόδι του είχε πρηστεί και εμφάνισε φλεγμονή και πόνο, με τους γιατρούς να του χορηγούν αρχικά αντιβίωση, ωστόσο η μόλυνση δεν υποχωρούσε.

«Χθες δεν μπορούσε να προχωρησει. Τον πήραμε στα χέρια και τον πήγαμε στο νοσοκομείο», είπε.

Ο πατέρας της πλέον νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας του να βελτιώνεται, ενώ του χορηγείται ενδοφλέβια αγωγή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις