Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Κακοκαιρία Daniel: «Βούλιαξαν» Βόλος, Πήλιο και Καρδίτσα – Τέσσερις νεκροί και εικόνες βιβλικής καταστροφής

Κακοκαιρία Daniel: «Βούλιαξαν» Βόλος, Πήλιο και Καρδίτσα – Τέσσερις νεκροί και εικόνες βιβλικής καταστροφής

Στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel βουλιάζει» για τέταρτη διαδοχική ημέρα όλη η χώρα, με Βόλο, Πήλιο και Καρδίτσα να βρίσκονται στο «μάτι» των σφοδρών βροχοπτώσεων, τη στιγμή που τέσσερις συνάνθρωποί μας έχουν χάσει τη ζωή τους. Την ίδια στιγμή, εντείνεται η αγωνία για τους εγκλωβισμένους, ενώ έξι άνθρωποι αγνοούνται στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας.

Εικόνες αποκάλυψης έρχονται από Βόλο, Πήλιο και Καρδίτσα, που εξακολουθούν να «δοκιμάζονται» για τέταρτο 24ωρο από την κακοκαιρία Daniel, η οποία έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της. 

Τις τελευταίες ώρες στο επίκεντρο των φονικών καιρικών φαινομένων βρίσκονται τα χωριά Παλαμάς, Βλοχός, Κουτσόχερο και Ριζοβούνι στην Καρδίτσα, με τους κατοίκους τους να βγάζουν «κραυγές αγωνίας».

Οι κάτοικοι έχουν ανέβει στις ταράτσες των σπιτιών τους, αφού ο θεσσαλικός κάμπος έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη, λόγω του τεράστιου όγκου νερού που έχει πέσει από τις ισχυρές νεροποντές. 

 

 

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης (07.09.23) ήρθε και η θλιβερή είδηση για τον εντοπισμό ενός ακόμη θύματος της πρωτόγνωρης κακοκαιρίας. Νεκρός βρέθηκε o 49χρονος κτηνοτρόφος από το Πετρωτό Δομοκού, του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί. Πρόκειται για το τέταρτο θύμα της θεομηνίας που σαρώνει τη χώρα

Ο άνδρας από το Πετρωτό Δομοκού εντοπίστηκε το μεσημέρι από άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ, με το σώμα του να είναι καταπλακωμένο από φερτά υλικά, τα οποία παρέσυρε ο μεγάλος όγκος νερού που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel. 

Ο θανών βρέθηκε σε σημείο που είχε καταστεί δύσβατο και απροσπέλαστο από όσα κατέβασαν οι χείμαρροι, οι οποίοι προκάλεσαν ανυπολόγιστη καταστροφή στην περιοχή.  

Ο άτυχος άνδρας είχε φύγει νωρίς το πρωί της Τετάρτης από το σπίτι του για να φροντίσει τα ζώα του, προτού εκδηλωθούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, κι έκτοτε δεν είχε δώσει ίχνη ζωής.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ, που εκδόθηκε πριν τις 12 το μεσημέρι, η κακοκαιρία Daniel θα παρουσιάσει σταδιακή υποχώρηση από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης.

«Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στη Θεσσαλία, κυρίως στο νομό Μαγνησίας και τα ανατολικά τμήματα του νομού Λαρίσης, την κεντρική Στερεά (κυρίως τη Φθιώτιδα), τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια, από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σημαντικά», τονίζει.    

Στο μεταξύ, όπως επιβεβαίωσε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναβάλλεται η άνοδος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της φετινής ΔΕΘ. Άμεσα αναμένονται ανακοινώσεις για το πότε θα μεταβεί εκεί. 

Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης αυτό το Σαββατοκύριακο θα επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία Daniel. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις