Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Κακοκαιρία Elias: Κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη στο Μαντούδι Ευβοίας

Κακοκαιρία Elias: Κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη στο Μαντούδι Ευβοίας

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Πέμπτη (27.09.23) όλα τα σχολεία του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας στην Εύβοια, τη στιγμή που η κακοκαιρία Elias «σφυροκοπά» την περιοχή. 

Η κακοκαιρία Elias έχει προκαλέσει το απόλυτο χάος στην πληγωμένη Εύβοια. Οι ζημιές διευρύνονται και καλύπτουν πλέον ολόκληρες περιοχές.

Η Εύβοια δοκιμάζεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (27.09.23) από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Έχει κομμένο τον κεντρικό οδικό άξονα από τη νότια προς τη βόρεια Εύβοια, λόγω κατολίσθησης στην περιοχή Δερβένι.

Τα μηχανήματα εργάζονται πυρετωδώς για να απομακρύνουν τα μπάζα, όμως, στην περιοχή έχει κυριολεκτικά συγκεντρωθεί ένα ολόκληρο βουνό.

Επίσης, πολλές περιοχές είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ, βυθίζοντας στο σκοτάδι ολόκληρες περιοχές, αλλά και χωρίς νερό, ενώ η κυκλοφορία ακόμη και μέσα στα χωριά είναι πλέον επικίνδυνη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρέθηκαν στην Εύβοια με 28 οχήματα 50 πυροσβέστες και δύο ομάδες της ΕΜΟΔΕ όπως επίσης και μία ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με τον απαραίτητο εξοπλισμό και 1 άρμα δεν προλαβαίνουν πλέον τις εκκλήσεις που γίνονται, από αρκετές περιοχές, είτε για να σώσουν ανθρώπους και να τους απεγκλωβίσουν από διάφορα σημεία, είτε να παρέμβουν για την άντληση των υδάτων. Έτσι αποφασίστηκε η ενίσχυση των δυνάμεων με ειδικές ομάδες από τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

Ολοκληρωτική καταστροφή στις Ροβιές

Στις Ροβιές οι κάτοικοι μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή, καθώς μέσα στο χωριό πέρασαν 4 χείμαρροι που απλώθηκαν σε ολόκληρο το χωριό, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές.

Ο μετεωρολογικός σταθμός στη Λίμνη Ευβοίας από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (27.9.2023) έχει καταγράψει ότι έχουν πέσει πάνω από 230 κυβικά μέτρα νερού σε κάθε στρέμμα στην ευρύτερη περιοχή.

Στο Μαντούδι η κατάσταση είναι εφιαλτική, με το νερό να ξεπερνά ακόμη και το ένα μέτρο. Η βροχόπτωση που συνεχίζεται από τις πρώτες πρωινές ώρες θεωρείται πρωτόγνωρη για την περιοχή, ενώ οι χείμαρροι που φτάνουν εκεί κουβαλούν από τα βουνά φερτά υλικά και τα εναποθέτουν σε διάφορα σημεία.

Στα Ψαχνά φουσκώνουν οι χείμαρροι και όλοι κάνουν το σταυρό τους να αντέξουν την μεγάλη πίεση που δέχονται.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις