Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κακοκαιρία Elias – Βόλος: Εγκλωβίστηκε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ καθώς ετοιμαζόταν να μεταδώσει ρεπορτάζ

Κακοκαιρία Elias – Βόλος: Εγκλωβίστηκε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ καθώς ετοιμαζόταν να μεταδώσει ρεπορτάζ
taxydromos.gr

Εγκλωβισμένη από την κακοκαιρία Elias που χτυπά με μανία τον Βόλο είναι στον χείμαρρο Κραυσίδωνα η δημοσιογράφος της ΕΡΤ μαζί με άλλους τρεις ανθρώπους. Η ρεπόρτερ της δημόσιας τηλεόρασης ετοιμαζόταν να μεταδώσει το ρεπορτάζ στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Η κακοκαιρία Elias σφυροκοπά και τον Βόλο, με αποτέλεσμα η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Φρόσω Παύλου να εγκλωβιστεί η στιγμή που συνδεόταν «ζωντανά» με το αναλυτικό δελτίο ειδήσεων στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ήχησε το 112 στην περιοχή του Βόλου, ενημερώνοντας τους κατοίκους πως απαγορεύεται η κυκλοφορία, καθώς είναι σε εξέλιξη έντονα καιρικά φαινόμενα. «Με εντολή της hellenicpolice απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του #Βόλου λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων», ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα που εστάλη στα κινητά τηλέφωνα.

 

Ήδη υπάρχουν προβλήματα στον Βόλο και τα προάστιά του όπου έχουν πλημμυρίσει δρόμοι, υπόγεια, σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ ορατός είναι ξανά ο κίνδυνος να υπερχειλίσει ο χείμαρρος Κραυσίδωνας, όπως και με τον Daniel.

Στην Αγριά του Βόλου έχει διακοπεί η κίνηση στην παραλιακή λεωφόρο και το νερό έχει ξεπεράσει τα 30 εκατοστά παρά το γεγονός ότι εργάζονταν συνεχώς συνεργεία εκσκαφής για να κρατήσουν χωρίς προβλήματα το ρέμα στην περιοχή.

Πάνω από τον Βόλο, στο Πήλιο, η βροχή είναι σφοδρότατη, συνοδευόμενη από αστραπές και κεραυνούς.

Με έκτακτη ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου προτρέπει τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και αναφέρει συγκεκριμένα ότι: «Τα χειρότερα σενάρια για την εξέλιξη της νέας κακοκαιρίας που πλήττει την πόλη μας δυστυχώς επιβεβαιώνονται. Ήδη η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία οχημάτων και εμείς απευθύνουμε έκκληση προς τους πολίτες να συνεργάζονται και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Μην μετακινείστε πρωτίστως για τη δική σας ασφάλεια και μετά για να διευκολύνετε το έργο των συνεργείων που δίνουν ένα πραγματικό τιτάνιο αγώνα».

Κλειστά σχολεία Πέμπτη (28.09.2023) και Παρασκευή (29.09.2023) στον Βόλο

Με απόφαση του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου ανακοινώθηκε ότι την Πέμπτη (28.09.2023) και την Παρασκευή (29.09.2023) τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, λόγω των σοβαρών προβλημάτων από την κακοκαιρία Elias.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις