Ελλάδα

Κακοκαιρία Elias – Βόλος: Έπεσαν 307 τόνοι νερού ανά στρέμμα σε ένα 24ωρο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρωτοφανής όγκος βροχής έπεσε με την κακοκαιρία Elias στον Βόλο. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 307 τόνοι νερού ανά στρέμμα σε 24 ώρες.

Στη διάρκεια της κακοκαιρίας Elias έπεσαν στον Βόλο 307 τόνοι νερού ανά στρέμμα σε ένα 24ωρο, λίγο λιγότεροι από τους 451 τόνους της κακοκαιρίας Daniel.

Ωστόσο αυτό που αποκαλύπτεται από τα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι ειδικοί, δείχνει ότι είναι σαν να δημιουργείται μία νέα στατιστική, όπου το σπάνιο γίνεται πιθανότερο και το ακραίο γίνεται σιγά – σιγά ο μέσος όρος.

Για του λόγου το αληθές, τον φετινό Σεπτέμβριο στον Βόλο έβρεξε 100 φορές πάνω από το κανονικό. Έβρεξε δηλαδή όσο βρέχει στην Αθήνα σε δυόμιση χρόνια!

Και μπορεί η κακοκαιρία Elias να τελείωσε, από την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, όμως, ο άστατος καιρός θα επιστρέψει με βροχές.

Δείτε φωτογραφίες από τις καταστροφές της κακοκαιρίας Elias στον Βόλο: 

VOLOS ELIAS

VOLOS ELIAS

VOLOS ELIAS

VOLOS ELIAS

VOLOS ELIAS

VOLOS ELIAS

VOLOS ELIAS

VOLOS ELIAS

Στο επίκεντρο των καιρικών φαινομένων θα βρεθεί και πάλι η ανατολική Θεσσαλία και η ανατολική Στερεά, ενώ τοπικά στο Αιγαίο θα υπάρξουν κάποια φαινόμενα όχι με ιδιαίτερες εντάσεις.

Δεν αποκλείεται να βρέξει και στην Εύβοια.

Τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα το Σάββατο (30.09.2023), ενώ βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Κυριακή, 1η Οκτωβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας, βροχές και στην Αττική – 6 μποφόρ οι άνεμοι, πτώση της θερμοκρασίας
Η θερμοκρασία στη Μακεδονία θα κυμανθεί από 8 έως 15-16 βαθμούς Κελσίου, στη Θράκη από 12 έως 26-28 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 25-27, στη Δυτική Ελλάδα από 15 έως 21-23 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα από 16 έως 26-28 βαθμούς και στην Κρήτη από 15 έως 25-27 βαθμούς Κελσίου
Βροχή στην Αθήνα
Διάβημα της ελληνικής πρεσβείας στα Σκόπια στο ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας για πανό με τη «Μεγάλη Μακεδονία» στον αγώνα του Ηρακλή
Οπαδοί της ΜΖΤ Σκοπίων σήκωσαν πανό με χάρτη που περιλάμβανε ελληνικά εδάφη - Η Αθήνα επισημαίνει ότι παραβιάζεται το πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών
Το πανό που έχουν ανεβάσει οι φίλοι της ΜΖΤ Σκοπίων 5