Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Κακοκαιρία Emil – Γιώργος Τσατραφύλλιας: Ξαφνικές πλημμύρες σε 11 περιοχές τις επόμενες ώρες, «προσοχή στην Αττική»

Κακοκαιρία Emil – Γιώργος Τσατραφύλλιας: Ξαφνικές πλημμύρες σε 11 περιοχές τις επόμενες ώρες, «προσοχή στην Αττική»
Eurokinissi

Αναλυτικά στοιχεία για το πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία Emil έδωσε στη δημοσιότητα ο Γιώργος Τσατραφύλλιας. Ο γνωστός μετεωρολόγος καταγράφει 11 περιοχές που κινδυνεύουν με «αιφνίδιες πλημμύρες», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας, από τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου έως αύριο, Παρασκευή (01.03.2024), το πρωί, θα χτυπήσει η διήμερη κακοκαιρία Emil.

Ειδικότερα, ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το επόμενο 48ωρο, αρχικά από σήμερα απόγευμα σε:

Επτάνησα,
Θεσπρωτία,
Ηλεία,
Αχαΐα,
Τρίκαλα,
Καρδίτσα,
Μακεδονία (Πιερία, Ημαθία, Πέλλα και δυτικότερα),
Ευρυτανία,
Αιτωλοακαρνανία.

Όσον αφορά την Παρασκευή, ο κ. Τσατραφύλλιας εκτιμά ότι από το μεσημέρι και μέχρι το πρωί του Σαββάτου (02.03.2024) θα επηρεαστούν:

Λάρισα,
Πιερία,
Ημαθία,
Πέλλα,
Θεσσαλονίκη,
Χαλκιδική,
Κορινθία,
Κυκλάδες.

Ειδικά για την Αττική ο μετεωρολόγος σημειώνει ότι «θα υπάρξει ένα σύντομο πέρασμα ισχυρής νεροποντής μετά το μεσημέρι της Παρασκευής το οποίο λόγω των ιδιαιτεροτήτων της πόλης θέλει προσοχή».

Όπως καταλήγει στην ανάρτησή του ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, «αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης. Επίσης θυελλώδεις θα πνέουν οι νοτιάδες στο Ιόνιο την Πέμπτη και την Παρασκευή στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Το μήνυμα Τσατραφύλλια στο Facebook:

«Καλημέρα!

Ισχυρές καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία «EMIL» το επόμενο 48ωρο. Συγκεκριμένα μεγάλη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι εξής περιοχές για αιφνίδιες πλημμύρες:

Σήμερα από τις 19:00 μέχρι το πρωί της Παρασκευής 1-3-2024:

Επτάνησα, Θεσπρωτία, Ηλεία, Αχαΐα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Μακεδονία (Πιερία, Ημαθία, Πέλλα και δυτικότερα), Ευρυτανία, Αιτωλοακαρνανία.

Παρασκευή μεσημέρι μέχρι Σάββατο πρωί 2-3-2024:

Λάρισα, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κορινθία, Κυκλάδες.

Στην Αττική θα υπάρξει ένα σύντομο πέρασμα ισχυρής νεροποντής μετά το μεσημέρι της Παρασκευής το οποίο λόγω των ιδιαιτεροτήτων της πόλης θέλει προσοχή.

Υ.Γ1: Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης. Επίσης θυελλώδεις θα πνέουν οι νοτιάδες στο Ιόνιο την Πέμπτη και την Παρασκευή στο νότιο-ανατολικό Αιγαίο.

ΥΓ2: Δεδομένου ότι η ονοματοδοσία των κακοκαιριών έχει σκοπό την καλύτερη ενημέρωση του κοινού και όχι τη σύγχυση, πρέπει να επανεξεταστούν τα κριτήρια βάσει των οποίων αλλάζουν όνομα οι κακοκαιρίες».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις