Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κακοκαιρία Ελπίς: Πολικές θερμοκρασίες την Τρίτη (25/01) – Πότε θα σταματήσει να χιονίζει στην Αθήνα

Κακοκαιρία Ελπίς: Πολικές θερμοκρασίες την Τρίτη (25/01) – Πότε θα σταματήσει να χιονίζει στην Αθήνα

Μετά τα μέσανυχτα, φαίνεται να μαλακώνει λίγο ο καιρός σταδιακά μέσα στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με όσα λέει η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου στο newsit.gr.

“Θα έχουμε αρκετά ανοίγματα του καιρού, θα σταματάνε οι χιόνοπτωσεις με κάποιες υφέσεις. Ωστόσο, περιμένουμε επιδείνωση του καιρού στα βόρεια προάστια και γύρω από ορεινούς όγκους. Χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι και το πρωί της Τρίτης (25.01.2022), αλλά όχι με την ίδια ένταση και σε όλες τις περιοχές. Για παράδειγμα, στο κέντρο η κατασταση από τα μεσάνυχτα μέχρι το πρωί θα είναι πολύ βελτιωμένη. Όμως, το εθνικό οδικό δίκτυο Αθηνών – Λαμίας, δηλαδή στις περιοχές από Αττική έως Βοιωτία, περιμένουμε σημαντική επιδείνωση μετά τα μεσάνυχτα με σφοδρές χιονοπτώσεις, χιονοθύελλες. Ήδη, έχουν ενισχυθεί οι βοριάδες και πνέουν στην περιοχή 8-9 μποφόρ. Περιμένουμε τις νυχτερινές ώρες στην περιοχή να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα”.

Και συνεχίζει: “Κατά την διάρκεια της νύχτας εκεί που που πιάνει τις ελάχιστες τιμές της επόμενης μέρας, δεν φαίνεται να έχουμε μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά. Το πρωί θα ξημερώσει με πολικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη χώρα. Στο νομό Φλώρινας θα έχουμε αύριο θερμοκρασίες ακόμα και -15°C. Γενικά θα έχει πολύ κρύο και προβλήματα από τον παγετό στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, όπως για παράδειγμα στην Τρίπολη θα φτάσουμε σε θερμοκρασίες -10°C, στην Λάρισα ο υδράργυρος θα είναι κοντά στους -5°C νωρίς το πρωί.

Οι βοριάδες και οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο το μεσημέρι και θα φτάσουν έως τα 9 μποφόρ. Θα πνέουν κατά μήκος της ανατολικής ηπειρωτικής γραμμής, δηλαδή σε Σποράδες Εύβοια, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο.

Η εικόνα που έχουμε για την Τρίτη είναι ελαφρώς καλύτερη. Μέχρι τις 10-11 το πρωί θα έχουν σταματήσει και οι χιονοπτώσεις στην Αττική και θα έχουμε φαινόμενα μόνο Κυκλάδες και Κρήτη, αλλά όσο θα περνάει η μέρα της τρίτης θα είναι λιγότερα τα φαινόμενα. Θα έχουμε σίγουρα παγετό. Σε πολλές περιπτώσεις στην Μακεδονία οι θερμοκρασίες θα είναι υπό το μηδέν όλη την ημέρα, και κυρίως Τρίτη και Τετάρτη. Μάλιστα, την Τετάρτη θα έχει και ξαστεριά οπότε θα πέσει κι άλλο η θερμοκρασία κατά την διάρκεια της ημέρας. Στην Αττική Θα φτάσουμε την Τετάρτη ακόμα και τους -4°C, ενώ στην Φλώρινα ο υδράργυρος θα αγγίξει ακόμα και τους -20°C. Πρέπει να προσέξουμε τον παγετό. Φεύγουν οι χιονοπτώσεις μένει όμως ο παγετός και το κρύο”.

Της Άννας Τριανταφυλλιάς Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις