Ελλάδα

Κακοκαιρία – Λάρισα: Από ένα συρματόσχοινο κρέμεται η πεζογέφυρα της Κοιλάδας των Τεμπών, κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός

Θαμμένη στα λασπόνερα παραμένει ακόμα η Λάρισα σχεδόν μία εβδομάδα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Μεγάλο κομμάτι του οδικού δικτύου είναι είτε πλημμυρισμένο είτε κατεστραμμένο από κατολισθήσεις και καθιζήσεις. 

Η κατάσταση στην πόλη της Λάρισας αρχίζει σταδιακά να αποκαθίσταται αλλά σε πολλές κοινότητες τα νερά δεν μπορούν να βρουν διαφυγή. Στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, στην Αγιά Μαρίνα και στον Άγιο Θωμά τα νερά από το πέρασμα της κακοκαιρίας έχουν λιμνάσει και δεν μπορούν να φύγουν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στο προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής και στην κρεμαστή πεζογέφυρα μέσα στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (11.9.2023) το ύψος του νερού στην Κοιλάδα των Τεμπών έφτασε τα 18 μέτρα φτάνοντας την πεζογέφυρα (στην Αγία Παρασκευή). Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πλέον ένα κομμάτι της γέφυρας έχει αποκοπεί και κρέμεται από ένα συρματόσχοινο…

Η καταστροφή είναι μεγάλη στην περιοχή και η Εθνική Οδός δεν μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία αν δεν αποτραβηχτούν τα νερά και γίνει έλεγχος. 

 

Η Λάρισα είναι αποκομμένη από τη Θεσσαλονίκη και σιδηροδρομικά γιατί από εκεί περνάνε και οι γραμμές του τρένου, ενώ ούτε οι υπεύθυνοι μπορούν να απαντήσουν με βεβαιότητα πόσες μέρες θα χρειαστούν ώστε να επανέλθει το οδικό δίκτυο, αποκλείουν όμως το να γίνει εντός της εβδομάδας.

 

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, χαρακτηριστικό είναι ότι για να φτάσει κάποιος από τη Λάρισα στη Θεσσαλονίκη και αντίστροφα πρέπει να πάει Βέροια, Γρεβενά φτάνει στην Καλαμπάκα από την Εγνατία Οδό, Τρίκαλα από εκεί Καρδίτσα και μετά στη Λάρισα. Δηλαδή μία παράκαμψη πέντε ωρών. 

Την ίδια ώρα, η στάθμη του Πηνειού πέφτει απομακρύνοντας τον κίνδυνο για νέες πλημμύρες.

Σήμερα ξεκινά και η αυτοψία στις πλημμυρισμένες περιοχές της Λάρισας από τα ειδικά κλιμάκια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το πόρισμα για τη λάθος μετάγγιση στην 62χρονη στο Τζάνειο - Παραβίαση του πρωτοκόλλου σε 8 σημεία
Σύμφωνα με το πόρισμα προκύπτουν οκτώ σημεία στα οποία έγιναν λάθη, ενώ μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται, ο ανθρώπινος παράγοντας, η κόπωση και ο φόρτος εργασίας του προσωπικού, αλλά και η βλάβη στον εξοπλισμό
Το Τζάνειο Νοσοκομείο 3
Ένας 80χρονος ανασύρθηκε νεκρός στην παραλία Χονολουλού στα Χανιά - «Ήθελα να τον σώσω» λέει αυτόπτης μάρτυρας
«Άρχισα να φωνάζω, ένας νεαρός, με βοήθησε, τον βγάλαμε στη στεριά και κάναμε εναλλάξ ΚΑΡΠΑ και είδαμε ότι έβγαζε αφρούς» λέει γυναίκα που προσπάθησε να σώσει τον 80χρονο
Παραλία στα Χανιά 2