Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κακοκαιρία Μήδεια: Τρίτο κύμα από τα μεσάνυχτα – Δύσκολη νύχτα με περιοχές της Αθήνας στο «σκοτάδι»

Κακοκαιρία Μήδεια: Τρίτο κύμα από τα μεσάνυχτα – Δύσκολη νύχτα με περιοχές της Αθήνας στο «σκοτάδι»

Μας… χάλασε τα φώτα η κακοκαιρία Μήδεια με τις πρωτοφανείς χιονοπτώσεις προκαλώντας πολλά προβλήματα. Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες. Νέος πονοκέφαλος ο παγετός. Στη μάχη στρατός και Πολιτική Προστασία.

Ήρθε, δείχνει τα δόντια της, προκαλεί πολλά προβλήματα και δεν φαίνεται πως θα ξεμπερδέψουμε εύκολα. Ο λόγος για την κακοκαιρία Μήδεια που επιμένει, καθώς ένα τρίτο κύμα θα κάνει την εμφάνισή του τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Και σαν να μην έφτανε αυτό υπάρχουν διακοπές ρεύματος και παγετός που κάνουν την νύχτα  εξαιρετικά δύσκολη. 

Η Αττική, όπως και όλη η Αθήνα βούλιαξε στο χιόνι με την πρωτεύουσα να ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις και να δοκιμάζεται από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.

Click4more: Καιρός – Κακοκαιρία Μήδεια: Φωτιά σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ – Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές στα βόρεια προάστια

Ο μετεωρολόγος του Μega, Γιάννης Καλλιάνος, μίλησε για ανατροφοδότηση των ανέμων από το Αιγαίο και να φέρνουν χιονοπτώσεις στην Εύβοια και την Αττική.

Από τις 12 το βράδυ κι έκτοτε θα υπάρχουν εκ νέου χιονοπτώσεις τα Β. Προάστια, αλλά όχι με την ίδια σφοδρότητα.

Το πρόβλημα, πάντως, στα Βόρεια Προάστια είναι μεγάλο, καθώς μετά από φωτιά σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ πολλές περιοχές έμειναν λίγο μετά τις 10 το βράδυ χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.  Σύμφωνα με πληροφορίες βραχυκύκλωσε ένας μετασχηματιστής της ΔΕΗ στην κάτω Κηφισιά και συγκεκριμένα ο 86ος μετασχηματιστής μέσης τάσης, στην Αθανασίου Διάκου και Υψηλάντου. Προβλήματα έχουν αναφερθεί ήδη σε Κηφισιά, Διόνυσο, Εκάλη, Δροσιά, Σταμάτα, Γραμματικό, Πολύδροσο, Χαλάνδρι, Φιλοθέη, Νέο Ψυχικό και αλλού στα βόρεια προάστια. Μάλιστα για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση τόσο τα Βόρεια Προάστια όσο και σε άλλες περιοχές έχουν ριχτεί στη μάχη ο στρατός και η Πολιτική Προστασία, 

Click4more: Διακοπές ρεύματος: Νέα σύσκεψη Χαρδαλιά μετά τα μεγάλα προβλήματα

Οσον αφορά στην υπόλοιπη Ελλάδα πρόβλημα με την κακοκαιρία θα έχει και η Κρήτη τις επόμενες ώρες με σφοδρότατες χιονοπτώσεις. Η κατάσταση θα είναι άσχημη και συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο η «Μήδεια» είναι από τους ιστορικότερους χιονιάδες που έπληξαν την Αττική τα τελευταία 35 χρόνια.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας Μήδεια

Στις 9 Μαρτίου του 1987, είχαμε χιόνι ύψους 15 πόντων στην Αθήνα. Το ίδιο με εκείνον στις 4-6 Γενάρη του 2002.

Στις 12-13 Φλεβάρη του 2004 επίσης σφοδρότατος χιονιάς με 15 πόντους χιόνι, ενώ το διήμερο 17-18 Φεβρουαρίου του 2008 το χιόνι έφτασε τους 25 πόντους.

Οπως ανέφερε ο ΣΚΑΙ  οι περιοχές που αναμένεται να αντιμετωπίσουν πιο πυκνές χιονοπτώσεις είναι οι Αφίδνες, Άγιος Στέφανος, Αχαρνές, Κηφισιά, Βριλήσσια, Σπάτα και Ραφήνα και ίσως Λαύριο και Ανάβυσσος. 

Στο κέντρο από χιονοπτώσεις δεν θα σημειωθεί κάτι το ιδιαίτερο. 

Click4more: Έτσι θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Μετά τις 6 το πρωί της Τετάρτης θα αρχίσει να βελτιώνεται ο καιρός. Μέχρι το μεσημέρι θα έχουν σταματήσει οι χιονοπτώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει έως και τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Συστήνεται στους πολίτες να προσέξουν ιδιαίτερα τον πάγο, καθώς αφού λιώσουν τα χιόνια θα είναι πολύ επικίνδυνος. 

Και τώρα έρχεται ο παγετός

Ισχυρός παγετός αναμένεται σε μεγάλο μέρος της χώρας από τη νύχτα της Τρίτης έως το πρωί της Τετάρτης λόγω της κακοκαιρίας «Μήδειας», σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Στη Δυτική Μακεδονία, αλλά επίσης σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας αύριο θα επικρατήσει ολικός παγετός. Είναι αξιοσημείωτο ότι στο σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και σε σημαντικό μέρος της νησιωτικής Ελλάδας, θα σημειωθούν αρνητικές θερμοκρασίες.

Αναλυτική πρόγνωση για την Τετάρτη 

Χιονοπτώσεις σε Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη έως το πρωί της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου 2021. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Άνεμοι έως 8 μποφόρ στα Δωδεκάνησα με σταδιακή εξασθένηση.
Πιο αναλυτικά, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Αττική, στην Εύβοια και στην Κρήτη ενώ χιονόνερο ή βροχή αναμένεται κατά τόπους σε παράκτιες περιοχές της Κρήτης. Πιθανότητα για χιονόνερο ή χιόνι υπάρχει και για τις Κυκλάδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και μετά το πρωί θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια, όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -15 έως 0, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από -8 έως 5, στην Ήπειρο από -6 έως 10, στην Ανατολική Στερεά από -6 έως 6, στη Δυτική Στερεά από -3 έως 8, στην Ανατολική Πελοπόννησο από -2 έως 7, στη Δυτική Πελοπόννησο από -2 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από -1 έως 10, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από -2 έως 5, στις Κυκλάδες από 1 έως 5, στα Δωδεκάνησα από 2 έως 10 και στην Κρήτη από 2 έως 9 βαθμούς.

Click4more: Καιρός – Κρήτη: Η κακοκαιρία Μήδεια έφτασε και στο Ηράκλειο – Ξεκίνησε η χιονόπτωση

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται χιονοπτώσεις έως το πρωί, ενώ από το μεσημέρι κι έπειτα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -3 έως 3 βαθμούς.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις