Ελλάδα

Κακοκαιρία – Τρίκαλα: Εικόνες συγκίνησης και ανθρωπιάς από τις προσπάθειες απεγκλωβισμού ηλικιωμένων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνεχίζεται η μεγάλη μάχη για την απομάκρυνση εγκλωβισμένων, κυρίως ηλικιωμένων, από την κακοκαιρία  Daniel που έπνιξε και τα Τρίκαλα. Διασώστες μεταφέρουν στα χέρια συνανθρώπους που δεν μπορούν να περπατήσουν, λόγω προχωρημένης ηλικίας και προβλημάτων υγείας.

Και το χωριό Μεγάλα Καλύβια στα Τρίκαλα δέχτηκε την επίθεση της κακοκαιρίας Daniel με αποτέλεσμα να βυθιστεί κάτω το νερό. Η κατάσταση στην περιοχή είναι δραματική, όπως και σε άλλα χωριά που βρίσκονται κοντά με τον υπερχειλισμένο Πηνειό ποταμό, όπου η στάθμη έφτασε τα 10 μέτρα! 

Εικόνες που ήλθαν στο φως της δημοσιότητας το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου, αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής στα Μεγάλα Καλύβια.

Ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν στο δημοτικό σχολείο του χωριού, απομακρύνονται με ασφάλεια από ομάδες εθελοντών και διασωστών, που τους μεταφέρουν ακόμα και στα χέρια.

Φωτογραφίες από τους απεγκλωβισμούς ηλικιωμένων στα Μεγάλα Καλύβια:

TRIKALA DIASOSEIS  INTIME

TRIKALA DIASOSEIS  INTIEM

TRIKALA DIASOSEIS  INTIME

TRIKALA DIASOSEIS  INTIME

TRIKALA DIASOSEIS  INTIME

TRIKALA DIASOSEIS  INTIME

TRIKALA DIASOSEIS  INTIME

Στο μεταξύ, ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήματος για καταγραφή ζημιών από την κακοκαιρία Daniel.

Τόσο τα Τρίκαλα όσο και τα γύρω χωριά πνίγηκαν από τα νερά. Νέο βίντεο από drone αποκαλύπτει το μέγεθος της πρωτοφανούς θεομηνίας.

Την ίδια στιγμή, οι καταπτώσεις και οι κατολισθήσεις στον ορεινό όγκο είναι συνεχείς και μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων προσπαθούν να δώσουν λύσεις όπου απαιτείται. Γέφυρες έχουν γκρεμιστεί, δρόμοι δεν είναι σε κυκλοφορία.

Ο δήμος Πύλης Τρικάλων, με σχετική ανακοίνωση κάνει γνωστό, πως όσοι έχουν ανάγκη φαρμακευτικής περίθαλψης και ιδιαίτερα οι κάτοικοι από τα ορεινά χωριά, να απευθύνονται στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητάς τους.

Εκεί θα δηλώνουν τα φάρμακα που χρειάζονται με την αναγραφή του ΑΜΚΑ και ο Δήμος Πύλης θα αναλάβει την προμήθεια και αποστολή προς τους πολίτες γρήγορα. Επιπρόσθετα, μπορούν να απευθύνονται και στην υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» για να δηλώνουν τις φαρμακευτικές τους ανάγκες.

Τέλος, στο τηλέφωνο 2434350100 μπορούν να εξυπηρετηθούν συνδημότες που έχουν ανάγκη προμήθειας τροφής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη: Βρέθηκαν κηλίδες αίματος στο σπίτι του αγνοούμενου ενοικιαστή στα Χανιά
Οι αστυνομικοί πήραν στα εργαστήρια ακόμη και τη σφουγγαρίστρα του ενοικιαστή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγινε προσπάθεια καθαρισμού και αλλοίωσης στοιχείων
Η 45χρονη Σταυρούλα Λεβεντάκη και ο ενοικιαστής της στα Χανιά
Βρέθηκε «κρυφή» πόρτα από συρματόπλεγμα δίπλα στο σπίτι της διπλής δολοφονίας στο Αίγιο - Το σενάριο για «θαμμένα» στοιχεία
Η συγκεκριμένη πόρτα που βρέθηκε, ενώνει το σπίτι του διπλού φονικού με τον γειτονικό φούρνο ο οποίος ανήκει στον θείο της 54χρονης Μαρίας που ζει στο εξωτερικό
Το σπίτι στο Αίγιο, όπου βρέθηκαν νεκροί η 54χρονη κι ο 26χρονος γιος της
7