Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κακοκαιρία – Τρίκαλα: Εικόνες συγκίνησης και ανθρωπιάς από τις προσπάθειες απεγκλωβισμού ηλικιωμένων

Κακοκαιρία – Τρίκαλα: Εικόνες συγκίνησης και ανθρωπιάς από τις προσπάθειες απεγκλωβισμού ηλικιωμένων

Συνεχίζεται η μεγάλη μάχη για την απομάκρυνση εγκλωβισμένων, κυρίως ηλικιωμένων, από την κακοκαιρία  Daniel που έπνιξε και τα Τρίκαλα. Διασώστες μεταφέρουν στα χέρια συνανθρώπους που δεν μπορούν να περπατήσουν, λόγω προχωρημένης ηλικίας και προβλημάτων υγείας.

Και το χωριό Μεγάλα Καλύβια στα Τρίκαλα δέχτηκε την επίθεση της κακοκαιρίας Daniel με αποτέλεσμα να βυθιστεί κάτω το νερό. Η κατάσταση στην περιοχή είναι δραματική, όπως και σε άλλα χωριά που βρίσκονται κοντά με τον υπερχειλισμένο Πηνειό ποταμό, όπου η στάθμη έφτασε τα 10 μέτρα! 

Εικόνες που ήλθαν στο φως της δημοσιότητας το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου, αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής στα Μεγάλα Καλύβια.

Ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν στο δημοτικό σχολείο του χωριού, απομακρύνονται με ασφάλεια από ομάδες εθελοντών και διασωστών, που τους μεταφέρουν ακόμα και στα χέρια.

Φωτογραφίες από τους απεγκλωβισμούς ηλικιωμένων στα Μεγάλα Καλύβια:

Στο μεταξύ, ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήματος για καταγραφή ζημιών από την κακοκαιρία Daniel.

Τόσο τα Τρίκαλα όσο και τα γύρω χωριά πνίγηκαν από τα νερά. Νέο βίντεο από drone αποκαλύπτει το μέγεθος της πρωτοφανούς θεομηνίας.

Την ίδια στιγμή, οι καταπτώσεις και οι κατολισθήσεις στον ορεινό όγκο είναι συνεχείς και μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων προσπαθούν να δώσουν λύσεις όπου απαιτείται. Γέφυρες έχουν γκρεμιστεί, δρόμοι δεν είναι σε κυκλοφορία.

Ο δήμος Πύλης Τρικάλων, με σχετική ανακοίνωση κάνει γνωστό, πως όσοι έχουν ανάγκη φαρμακευτικής περίθαλψης και ιδιαίτερα οι κάτοικοι από τα ορεινά χωριά, να απευθύνονται στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητάς τους.

Εκεί θα δηλώνουν τα φάρμακα που χρειάζονται με την αναγραφή του ΑΜΚΑ και ο Δήμος Πύλης θα αναλάβει την προμήθεια και αποστολή προς τους πολίτες γρήγορα. Επιπρόσθετα, μπορούν να απευθύνονται και στην υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» για να δηλώνουν τις φαρμακευτικές τους ανάγκες.

Τέλος, στο τηλέφωνο 2434350100 μπορούν να εξυπηρετηθούν συνδημότες που έχουν ανάγκη προμήθειας τροφής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις