Ελλάδα

Κακουργηματικές διώξεις στους συλληφθέντες για το κύκλωμα προστασίας οίκων ανοχής – Αναζητείται ακόμη ένας αστυνομικός

Οι τέσσερις συλληφθέντες αστυνομικοί αντιμετωπίζουν την κατηγορία της δωροληψίας

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, άσκησε σήμερα (11.01.2025) ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος για σειρά ποινικών αδικημάτων τα οποία στρέφονται σε βάρος των 19 συλληφθέντων για την υπόθεση του κυκλώματος που μέσω εικονικών εταιρειών, πωλούσε προστασία οίκους ανοχής χαρτοπαικτικές λέσχες με την συμμετοχή στην υπόθεση και επίορκων αστυνομικών.

Σε βάρος των συλληφθέντων για το κύκλωμα προστασίας σε οίκους ανοχής, ασκήθηκε κατά περίπτωση ποινική δίωξη για διεύθυνση, ένταξη και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη απάτη κατά του δημοσίου άνω των 120.000 ευρώ ευρώ κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία, δωροδοκία κατά συναυτουργία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη κατοχή κροτίδων και φωτοβολίδων, κατοχή ναρκωτικών για ιδία χρήση.

Η κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης στρέφεται σε βάρος τριών κατηγορουμένων, ηλικίας 58, 55 και 37 ετών.

Οι τέσσερις αστυνομικοί αντιμετωπίζουν την κατηγορία της δωροληψίας ενώ ακόμα ένας αναζητείται.

Επίσης, οι αστυνομικοί κατηγορούνται για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος και παροχή υπηρεσίας αντίθετη προς τη θέση και τα καθήκοντα του αστυνομικού υπαλλήλου.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος προσώπων που δεν έχουν συλληφθεί κατά περίπτωση για διεξαγωγή τυχερών παιγνίων και μαστροπεία.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν ενώπιον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νταλίκα χωρίς εισιτήριο μπλόκαρε την αναχώρηση πλοίου από την Ηγουμενίτσα για την Κέρκυρα
Το πλήρωμα ζήτησε από τον οδηγό της νταλίκας να βγει ώστε να συνεχιστεί η φόρτωση των υπόλοιπων οχημάτων που είχαν εισιτήριο, όμως εκείνος αρνήθηκε, ισχυριζόμενος λόγους υγείας
Το πλοίο Αλκίνοος 1
Νομική Σχολή: Καθηγητής περιγράφει την άγρια επίθεση των κουκουλοφόρων στον διδακτορικό φοιτητή – «Τον χτυπούσαν με κράνη και γκλοπ – Ήταν γεμάτος αίματα»
«Ήταν πολύ επικίνδυνο όλο αυτό που συνέβη Μπήκαν μέσα οι μαυροφορεμένοι και φώναζαν ”θα πεθάνετε, τελειώσατε”» δηλώνει στο newsit.gr
Νομική Σχολή: Καθηγητής περιγράφει την άγρια επίθεση των κουκουλοφόρων στον διδακτορικό φοιτητή – «Τον χτυπούσαν με κράνη και γκλοπ – Ήταν γεμάτος αίματα» 4
Αύριο Παρασκευή η κλήρωση για τα Πειραματικά σχολεία - Το Σαββατοκύριακο οι εξετάσεις για τα Πρότυπα
«Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν φέτος για τα Πειραματικά, τα Πρότυπα και τα Δημόσια Ωνάσεια σχολεία ήταν περισσότερες από κάθε φορά, καθώς άγγιξαν τις 25.000», τόνισε η Σοφία Ζαχαράκη
Σχολική αίθουσα