Ελλάδα

Καλάθι Πάσχα: Συγκρατημένες στα περσινά επίπεδα οι τιμές στο αρνί και το κατσίκι

Το «Πασχαλινό Καλάθι» κάνει πρεμιέρα σήμερα (05.04.2023), στα ράφια των σούπερ μάρκετ, για να προσφέρει στους καταναλωτές την ευκαιρία να πάρουν τα απαραίτητα για το Πάσχα προϊόντα σε πιο οικονομικές τιμές.

Στο «Πασχαλινό Καλάθι», αλλά και σε εκείνο του «Νοικοκυριού», αναφέρθηκε εν όψει του Πάσχα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας τη υπάρχουσα συγκράτηση των τιμών. 

Συγκεκριμένα, κ. Γεωργιάδης αναφέρει στο Twitter: «23η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» και από τα 1134 προϊόντα, 114 (10.05%) παρουσίασαν αύξηση, 78 (6.88%) παρουσίασαν μείωση, και 942 (83.07%) παρέμειναν σταθερά!».

Ο υπουργός προσθέτει ότι η μέση τιμή του «Καλαθιού» είχε -1.5% μείωση.

«Συγκεκριμένα την εβδομάδα 29_03_2023 η μέση τιμή ήταν στα 127.22 και τώρα την τρέχουσα εβδομάδα 05_04_2023 διαμορφώθηκε στα 125.31, καθώς οι μειώσεις τιμών αν και σε λιγότερα προϊόντα ήταν μεγαλύτερες των μικρών αυξήσεων. Επίσης πρώτη μέρα εφαρμογής του «Καλαθιού του Πάσχα» και παρά τους αρχικούς φόβους για μεγάλη αύξηση φέτος στις τιμές στο αρνί και στο κατσίκι, η τιμή στόχος των 10€ επετεύχθη κρατώντας στο «Καλάθι» τις τιμές στα περσινά τελικά επίπεδα», καταλήγει.

Κάνει πρεμιέρα σήμερα το Πασχαλινό Καλάθι – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

Μάλιστα, στο tweet του επισύναψε και κάρτες που απεικονίζουν πως διαμορφώνονται οι τιμές στα σούπερ μάρκετ για το αρνί και το κατσίκι: 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Τσαγκαράκης: Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στα ίχνη του γκαλερίστα που κατηγορείται για βαριά κακουργήματα
Δύο email φαίνεται πως είναι εκείνα που οδήγησαν στις έρευνες για τον γκαλερίστα ενώ ένας βυζαντινολόγος από την Κύπρο αποκάλυψε την υπόθεση με το Ευαγγέλιο
Γιώργος Τσαγκαράκης: Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στα ίχνη του γκαλερίστα που κατηγορείται για βαριά κακουργήματα
Κτηνοτρόφοι προχώρησαν σε πολύωρο μπλόκο στο λιμάνι της Λέσβου - Αντιδράσεις για τα μέτρα καραντίνας για τον αφθώδη πυρετό
Η εξέλιξη αυτή συνδέεται άμεσα με την αναστολή λειτουργίας των τυροκομείων, αλλά και με την απουσία οργανωμένης εναλλακτικής για τη διάθεση της παραγωγής
Διαμαρτυρία πραγματοποιούν οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου στη πόλη της Μυτιλήνης. Έχουν αποκλείσει το λιμάνι της Μυτιλήνης με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιβιβαστούν στο καράβι για Πειραιά, καθώς και 1000 περίπου τουρίστες από Τουρκία