Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Κάλυμνος: Η μεγάλη έκπληξη στα Δωδεκάνησα

Κάλυμνος: Η μεγάλη έκπληξη στα Δωδεκάνησα

Η Κάλυμνος, μια εκ των Δωδεκανήσων, είναι γνωστή σε όλο το κόσμο για τα σφουγγάρια του βυθού της, αλλά και για τους βουτηχτάδες της. Με το που την επισκεφτείς, θα νιώσεις την ήρεμη αύρα που εκπέμπει, ενώ το γραφικό της τοπίο, θα σε αφήσει εντυπωσιασμένο με την γοητεία του.

Τα αξιοθέατα που θα έχεις την ευκαιρία να δεις όσο είσαι στην Κάλυμνο, οι μοναδικές παραλίες, αλλά και οι θαλασσινές και αναρριχητικές δραστηριότητες, που θα επιδοθείς, θα σε κάνουν να θες σίγουρα να επιστρέψεις για να ξανά ευχαριστηθείς όλες τις ομορφιές που προσφέρει απλόχερα.

Φτάνοντας με το πλοίο στον προορισμό της Καλύμνου, θα βρεθείς στο κεντρικό λιμάνι της, την Ποθιά. Εκεί, το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσεις είναι μια σειρά από αρχοντικά των περασμένων αιώνων, μπλεγμένα με τους παραδοσιακούς τόπους κατοικίας που διέμεναν οι σφουγγαράδες, με τους βραχώδεις σχηματισμούς να στέκουν αγέρωχοι πίσω τους, αναλλοίωτο στοιχείο της άγριας ομορφιάς του νησιού.

Με μια διαδρομή περίπου έντεκα χιλιομέτρων, απ’ την πρωτεύουσα μπορείς να βρεθείς στο παραθαλάσσιο οικισμό Βαθύ, στο μέσο μιας κατάφυτης κοιλάδας από πορτοκάλια, που ο στενός του όρμος παρομοιάζεται με Φιόρδ.

Το ναυτικό και το αρχαιολογικό μουσείο, περιμένουν να σε υποδεχτούν και να σου διδάξουν λίγη απ’ την ιστορία του τόπου με μια σειρά από εκθέματα που ξεδιπλώνονται μπροστά σου.

Μην διστάσεις να ανέβεις στο Κάστρο της Χώρας, και να θαυμάσεις την θέα στον ανοιχτό ορίζοντα που κόβει την ανάσα ή να προσεγγίσεις με σκάφος το προϊστορικό σπήλαιο Δασκαλείο.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις