Ελλάδα

Καπραβέλος για χαλάρωση μέτρων κατά του κορονοϊού: Ρισκάρουμε να δημιουργηθούν νέα, ανθεκτικά στελέχη

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και στο ρίσκο που ενέχει η μη τήρηση των μέτρων για την διασπορά, αναφέρθηκε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Γ.Ν. Παπανικολάου, μιλώντας στο GR Times. Σημείωσε δε ότι το 40% των ασθενών που βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι πλήρως εμβολιασμένοι, υπογραμμίζοντας πόσο σημαντική είναι η τρίτη δόση.

«Είναι σαν να έχουμε παραιτηθεί από την αλυσίδα της διασποράς, η οποία μετατοπίζεται σε ενήλικες», όπως είπε χαρακτηριστικά στο GRTimes ο κ. Καπραβέλος, τονίζοντας επιπλέον ότι «ο ιός αλλάζει». Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, ο ίδιος, αναφερόμενος στη χαλάρωση των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού, υπογράμμισε ότι «όσο ο ιός διασπείρεται, ρισκάρουμε να δημιουργηθούν νέα, ανθεκτικά στελέχη».

Όπως ακόμη ανέφερε, «το 5ο κύμα της πανδημίας δεν είναι ικανό να μας κάνει να καταρρεύσουμε, αλλά το ανησυχητικό εδώ είναι ότι τα κρούσματα είναι πάρα πολλά καθημερινά, ενώ οι θάνατοι κινούνται σε έναν ανεπίτρεπτο αριθμό».

Το 40% των ασθενών στις ΜΕΘ πλήρως εμβολιασμένοι

Μιλώντας για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι πλέον «η προστασία που παρέχουν ακολουθεί μία φθίνουσα πορεία, καθώς το 40% των διασωληνωμένων είναι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις», πράγμα το οποίο δείχνει πως «η τρίτη δόση, προστατεύει ακόμη περισσότερο».

Ωστόσο, είπε πως, «ακούμε για την τέταρτη δόση του εμβολίου, ενώ οι ΗΠΑ τη συστήνουν από τώρα στους άνω των 50, καθώς η πανδημία συνεχίζει το έργο της», τονίζοντας ωστόσο το γεγονός ότι «αν δεν υπήρχαν τα εμβόλια θα μιλούσαμε για 50 εκατομμύρια και πλέον νεκρούς παγκοσμίως και όχι για 6 και πλέον εκατ. ανθρώπους που, δυστυχώς, έχουν χάσει τη ζωή τους έως τώρα».

Με πληροφορίες από GR Times

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οι αγρότες σκληραίνουν την στάση τους κλείνοντας και παρακαμπτήριους – Στις 16:00 κόβουν ξανά τη χώρα στα δύο
Οι λεγόμενοι «σκληροί» των μπλόκων σχεδιάζουν περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετά την Πρωτοχρονιά, με πανελλαδική σύσκεψη που εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν σήμερα
Τρακτέρ 14
Ανησυχία για την έξαρση της γρίπης: 400 παιδιά σε κάθε εφημερία στα Παίδων, το 1 στα 5 κάνει εισαγωγή
Η γρίπη μάλιστα, παρά την ανησυχητική της εικόνα δεν έχει φτάσει ακόμα στην πλήρη της έξαρση, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στον Ιανουάριο, όταν θα ξανανοίξουν τα σχολεία
Γρίπη