Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Καρπενήσι: Ένα ταξίδι για ανήσυχους εξερευνητές

Καρπενήσι: Ένα ταξίδι για ανήσυχους εξερευνητές

Το Καρπενήσι η υπέροχη κωμόπολη της Ευρυτανίας, βρίσκεται χτισμένη ακριβώς στο κέντρο του νόμου περιτριγυρισμένη από ένα εκπληκτικό φυσικό τοπίο, το οποίο και συνυπάρχει αρμονικά με τα εξαιρετικά αξιοθέατα της περιοχής.

Ένα πλήθος από δραστηριότητες για να επιδοθείς με φόντο ένα καταπράσινο περιβάλλον, όπως και μια μακραίωνη ιστορία για να διδαχθείς, σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις με το που βρεθείς στον πανέμορφο τόπο του Καρπενησίου. Φύγαμε λοιπόν για να τον ανακαλύψουμε…

Σε υψόμετρο που ξεπερνά τα εννιακόσια μέτρα, στη νοτιοδυτική απότομη πλευρά του όρους του Βελουχίου θα δεις να εκτείνεται μπροστά στα μάτια σου το μοναδικό Καρπενήσι.

Πλημμυρισμένο από ένα κατάφυτο με έλατα σκηνικό και άκρως προστατευμένο από την εμφάνιση του παγωμένου βορινού ανέμου, είναι σίγουρο πως θα σε γοητεύσει από το πρώτο κιόλας λεπτό της παραμονής σου.

Περπάτησε στην παραδοσιακή του πλατεία, εκεί οπού θα συναντήσεις πλατάνια να μετρούν καμπόσους αιώνες ζωής και μια πηγή απ´ την οποία θα νιώσεις να τρέχει γάργαρο δροσερό νερό.

Στο γραφικό περιβάλλον της θα έχεις την ευκαιρία να δεις από κοντά τα μνημεία των αγωνιστών της επανάστασης, αυτό του Αντώνη Κατσαντώνη και του Μάρκου Μπουτάρη, που είχαν βρει στο άγριο τοπίο του Καρπενησίου το ληστρικό καταφύγιο τους.

Συνέχισε για ελάχιστα μονάχα βήματα μέχρι να βρεις μπροστά σου την παλιά εκκλησία της Αγίας Τριάδας, την μητρόπολη της περιοχής, με την άκρως κατανυκτική της ατμόσφαιρα να αξίζει ακόμα μια σου στάση.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις