Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Καστελόριζο, ένα νησί διαφορετικό από τα άλλα – Μαγικές εικόνες

Καστελόριζο, ένα νησί διαφορετικό από τα άλλα – Μαγικές εικόνες

Το Καστελόριζο στα Δωδεκάνησα, το σημείο της Ελλάδας που βρίσκεται ανατολικότερα στο χάρτη, είναι το μέρος που αν το επισκεφτείς θα αντικρίσεις ένα πλήθος από μαγευτικές εικόνες να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σου.

Προσεγγίζοντας το φυσικό του λιμάνι, το πρώτο πράγμα που θα δεις είναι ένας καμβάς γεμάτος χρώματα.

Τα σπίτια που το περιτριγυρίζουν είναι βαμμένα στις αποχρώσεις ενός ζωγραφικού πίνακα, με πόρτες και παράθυρα στις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου.

Διάσπαρτα ανάμεσα σ αυτά τα υπέροχα διατηρητέα νεοκλασικά, θα βρεις την φύση να δίνει δυναμικά το παρόν της, με τα πεύκα να φυτρώνουν ανενόχλητα στα εδάφη της Μεγίστης, που λέγεται Καστελόριζο λόγω του κάστρου που κτίστηκε σε βράχους με κόκκινο χρώμα.

Στη θέση των ασφαλτοστρωμένων δρόμων θα βρεις μια σειρά από μονοπάτια δοσμένα απ’ τη φύση και μερικούς χωματόδρομους για να διανύσεις, που έχουν τελικό προορισμό τους τα διάφορα παρεκκλήσια του νησιού.

Παραλίες, όπως τις έχεις στο μυαλό σου απ’ τις προηγούμενες καλοκαιρινές σου διακοπές, στο Καστελόριζο δεν θα βρεις. Μπορείς όμως να απολαύσεις τις βουτιές σου στα κρύα μπλε νερά του νησιού, πηδώντας απ’ τα βραχάκια του Αγίου Στεφάνου, του Φάρου ή του Κάβου.

Αυτός ο λιλιπούτειος παράδεισος, που στέκει ανάμεσα σε δύο ηπείρους, την Ευρώπη και την Ασία θα σου προσφέρει την χαλάρωση που τόσο επιζητάς.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις