Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Κατατέθηκε η τροπολογία από το υπουργείο Οικονομικών για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση καθώς και για τις εκπτώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένο μίσθωμα λόγο του κορονοϊού.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας όσον αφορά τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού και περιλαμβάνει και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις.

Με αυτή την τροπολογία από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα εφαρμόζεται μειωμένος ΦΠΑ 13% στον καφέ, το τσάι, σε μη αλκοολούχα ποτά κ.α.

Click4more: Την Παρασκευή στη ολομέλεια οι δυο τελευταίες ΠΝΠ για την επόμενη μέρα του κορονοϊού

Επίσης στα εισιτήρια του κινηματογράφου και στις μεταφορές προσώπων και των αποσκευών τους (τρένο, μετρό και τραμ, αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, αεροπλάνο, πλοίο και συνδυαστικές μεταφορές).

Ακόμη ο μειωμένος ΦΠΑ θα εφαρμοστεί και στις επιτόπιες καταναλώσεις μη αλκοολούχων ποτών, χυμών και ροφημάτων.

Επίσης μείωση ΦΠΑ προβλέπεται και στο τουριστικό πακέτο από 80/20 (80% με 13% και 20% με 24%) σε 90/10.

Τέλος απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στο 40% του μισθώματος που δεν εισπράττεται για όλο το χρονικό διάστημα που ισχύει μείωση του ενοικίου στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Σε αυτή την περίπτωση το Δημόσιο θα καλύψει το 1/3 της ζημιάς μέσω συμψηφισμού του ποσού με φορολογικές υποχρεώσεις που θα προκύψουν από τον Ιούλιο και μετά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις