Συνεχίζεται η δίκη του και το πρωί της Τετάρτης (04.06.2025) ο Πέτρος Φιλιππίδης κατέφθασε στο Εφετείο μαζί με τους δύο δικηγόρους του, αλλά δε θέλησε να κάνει κάποια δήλωση. Σήμερα θα εξετασθούν οι μάρτυρες υπεράσπισης του γνωστού ηθοποιού και αναφέρθηκαν σε αυτό ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος και η Κική Πακιρτζίδου.
Μάλιστα, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος εξήγησε, μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, ότι μέσω των μαρτύρων που έχει καλέσει η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη θα φωτιστεί η προσωπικότητα του κατηγορούμενου, η οποία διαφέρει από αυτή που παρουσίασαν οι μάρτυρες κατηγορίας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Θα έρθουν κι άλλοι ηθοποιοί. Έχουμε ζητήσει να έρθουν πολλοί μάρτυρες, τώρα ποιοι θα έρθουν δεν γνωρίζουμε ακριβώς. Είναι μία μέρα που θα εξετασθούν μάρτυρες, οι οποίοι θα φωτίσουν κατ’ αρχήν την προσωπικότητα του Πέτρου Φιλιππίδη, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την οποία τεχνουργούν οι μάρτυρες οι οποίοι έχουν προταθεί από τις καταγγέλλουσες. Όπως επίσης θα φωτιστούν και άλλες σκοτεινές πλευρές της υπόθεσης, όπως το πώς γίνονταν οι προσπάθειες για να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες σε βάρος ηθοποιών, μέσα από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
«Οι μάρτυρες είναι άνθρωποι που βιωματικά έχουν ζήσει αυτά τα οποία θα καταθέσουν και έχουν έγγραφα στοιχεία, τα οποία επίσης θα προσκομίσουν στο δικαστήριο για να δείτε πώς γινόντουσαν οι κατηγορίες για βιασμούς και για απόπειρες βιασμών, όπου στην πραγματικότητα δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Αυτό είναι το σημαντικότερο το οποίο περιμένουμε να αποδειχθεί», πρόσθεσε ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη.
«Εκπλήξεις δεν υπάρχουν», τόνισε ακόμα, όταν ερωτήθηκε ξανά για τα ονόματα των προσώπων που θα υπερασπιστούν τον γνωστό ηθοποιό στο Εφετείο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Το σημαντικό είναι ότι οι καταγγέλλουσες δεν έχουν μάρτυρες, δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», είπε με τη σειρά της, η Κική Πακιρτζίδου.
Τέλος, οι δημοσιογράφοι πλησίασαν τον ηθοποιό, ζητώντας του να παραχωρήσει κάποια δήλωση για τους μάρτυρες που περιμένει στο δικαστήριο, ωστόσο εκείνος επέλεξε να παραμείνει σιωπηλός.
Ο Πέτρος Φιλιππίδης, που κατηγορείται για δύο απόπειρες βιασμού, δε θέλησε να πει το παραμικρό στους δημοσιογράφους.