Ελλάδα

Καθαρά Δευτέρα 2019: Προλάβετε! Ανοιχτές οι αγορές σε Βαρβάκειο και Ρέντη

Αν ανήκετε σε εκείνους που δεν πρόλαβαν να ψωνίσουν τα απαραίτητα για το σαρακοστιανό τραπέζι, έχετε ακόμη χρόνο. Καθαρά Δευτέρα σήμερα και για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής είναι ανοιχτές τόσο η Βαρβάκειος όσο και η αγορά στο Ρέντη.

Σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, η ψαραγορά στη Βαρβάκειο αλλά και η Αγορά του Καταναλωτή στο Ρέντη θα μείνουν ανοιχτές έως το μεσημέρι για να μπορέσουν όσοι θέλουν να κάνουν τις αγορές τους για τα Κούλουμα.

Ανοιχτά θα είναι και τα ιχθυοπωλεία, οι φούρνοι και τα μίνι μάρκετ, ενώ λειτουργούν και οι λαϊκές αγορές.

[read4more]

Σε ό,τι αφορά τις τιμές σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, σε σχέση με πέρυσι εκτιμάται ότι θα υπάρξει αύξηση κατά 7,79% στο κόστος του καλαθιού με είδη που καταναλώνονται τη Σαρακοστή.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της γενικής γραμματείας, η προαναφερόμενη αύξηση οφείλεται κυρίως στην αύξηση των τιμών των οπωρολαχανικών (ενδεικτικά αναφέρεται ότι το ξερό κρεμμύδι παρουσιάζει αύξηση 98,25%, η πατάτα 48,61%, οι τομάτες 20,56 %, το λάχανο 50%). Οι κατεψυγμένες γαρίδες παρουσιάζουν επίσης μία αύξηση της τάξης του 17%. Στο είδος αυτό όμως, υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση των τιμών (μεγέθη, προέλευση κλπ) και οι καταναλωτές έχουν δυνατότητα φθηνότερης επιλογής. Στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται η τιμή του χαλβά.

Συνοπτικά το μέσο κόστος του καλαθιού υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 60,40 ευρώ, ενώ η αξία αυτή κυμαίνεται μεταξύ 31,49 ευρώ και 107,40 ευρώ.

Η έρευνα διεξήχθη στο πλαίσιο των τακτικών τιμοληψιών του τμήματος Παρατηρητηρίου Τιμών από τις 25 Φεβρουαρίου έως 6 Μαρτίου και επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένα βασικά προϊόντα. Οι τιμοληψίες διενεργήθηκαν σε καταστήματα πώλησης τροφίμων (κεντρικές αγορές λιανικής, σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές) της Περιφέρειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι οι τιμές της λαγάνας, σύμφωνα με το σωματείο των αρτοποιών «Ο Προφήτης Ηλίας», θα πωλείται ακριβότερα σε ποσοστό από 10% έως και 50% σε σχέση με πέρυσι, λόγω των αυξήσεων στο κόστος παραγωγής και την αδυναμία των βιοτεχνών να απορροφήσουν το σύνολο της αύξησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Βροχερά Χριστούγεννα με καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας – Χιόνια στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 16 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 18 με 19 και στην Κρήτη τους 20 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Θεσσαλονίκη: «Ο γιος μου δεν φαίνεται στο βίντεο» λέει η μητέρα ενός από τα 6 άτομα που κατονόμασε για τον ομαδικό βιασμό της η 13χρονη
Το θέμα, όμως, είναι αν το συγκεκριμένο παιδί ήταν εκείνο που κατέγραφε τις εικόνες φρίκης από το κινητό του τηλέφωνο και στη συνέχεια τις «ανέβαζε» στο διαδίκτυο
Θλιμμένη γυναίκα