Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καύσωνας αργός, βασανιστικός κι ατελείωτος με αφόρητη ζέστη και δεύτερο κύμα

καύσωνας

Καύσωνας λοιπόν και μάλιστα διαρκείας. Από το Σάββατο, 25.06.2021, το κύμα ζέστης κορυφώνεται και η αποπνικτική ατμόσφαιρα θα διαρκέσει μέχρι σίγουρα και την προσεχή Τρίτη.

Εκεί, δυστυχώς όμως, δεν θα τελειώσουμε με τις υψηλότατες θερμοκρασίες, αφού ο καύσωνας θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα -μιλάμε για πτώση λίγων βαθμών Κελσίου, όχι… δροσιά- κι έπειτα αναμένεται ξανά «κόλαση» μέχρι και την επόμενη Παρασκευή!

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή: Το Σάββατο, 25.06.2021, αναμένεται η κορύφωση του καύσωνα με θερμοκρασίες που θα φτάσουν ακόμη και τους 43 βαθμούς (!) Κελσίου, έντονο αίσθημα δυσφορίας κατά τόπους, αλλά και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Σάββατο αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα και κατά τόπους συνθήκες καύσωνα. Παράλληλα, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας σε ορεινά τμήματα κυρίως της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης.

καύσωνας

Για… πλάκα 40άρια και σκόνη στην Αττική

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 38 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 41, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 42-43 βαθμούς, στην Ήπειρο από 19 έως 41, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 42 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 39 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 38 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως στην Κρήτη οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά στους 39-40 βαθμούς Κελσίου.

Click4more: Καύσωνας: Δείκτης δυσφορίας 52,8 °C στην Πρέβεζα και έρχονται χειρότερα

Οι άνεμοι θα πνέουν σε ολόκληρη τη χώρα από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ. Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 40-41 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς.

καύσωνας

Καλλιάνος: Ο καύσωνας θα… επανέλθει!

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, από την προσεχή Τρίτη έρχεται και νέο κύμα καύσωνα στη χώρα και όλα δείχνουν πως η ταλαιπωρία… θα είναι διαρκείας.

Αύριο, Σάββατο, θα περιμένουμε σκόνη από την Αφρική, θολούρα στην ατμόσφαιρα, αυξημένη υγρασία και αυξημένη δυσφορία στις μεγαλουπόλεις, καθώς και λίγες αραιές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική θα έχει λίγες αραιές νεφώσεις, πολύ μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και πολύ ζέστη. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου, ίσως και 40 βαθμούς

Στην Θεσσαλονίκη οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και θα πνέουν έως 3-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Την Κυριακή ίσως να εμφανιστούν τοπικές μπόρες στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, ενώ την Δευτέρα η θερμοκρασία θα πέσει ελαφρώς στα κεντρονότια της χώρας. Από Τρίτη, όπως προαναφέραμε, έρχεται νέο κύμα καύσωνα, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή.

Δείτε το βίντεο

Σάκης Αρναούτογλου: Αφόρητη ζέστη για 48 ώρες και νέος καύσωνας από Τρίτη

Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες προβλέπει για τις επόμενες 48 ώρες και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος επίσης μιλά για… επιστροφή του καύσωνα από την προσεχή Τρίτη και έως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα θα υπάρξει μια ανεπαίσθητη πτώση της θερμοκρασίας και από την Τρίτη θα έχουμε εκ νέου 40άρια.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Με πληροφορίες από: Mega, meteo, ΕΡΤ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις