Ελλάδα

Καύσωνας: Σε τρεις φάσεις θα χτυπήσει τη χώρα – Παραμένει πάρα πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε φάση καύσωνα μπαίνει όλη η χώρα από την Πέμπτη (20.07.2023) με τις συνθήκες να ευνοούν την εκδήλωση φωτιάς, καθώς η θερμοκρασία θα απογειωθεί και πάλι. 

Σύμφωνα με το meteo και τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι συνθήκες καύσωνα αναμένεται να διατηρηθούν στην χώρα μας τις επόμενες τουλάχιστον 5 ημέρες, ενώ νέο κύμα πολύ υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται από την Πέμπτη 20/07. 

Στην πρώτη φάση, την Τετάρτη 19 Ιουλίου, περιμένουμε την διατήρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών κυρίως σε τμήματα της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, ενώ στα ανατολικά θα διατηρηθούν οι ενισχυμένοι άνεμοι, διατηρώντας την πολύ υψηλή επικινδυνότητα για πυρκαγιές. 

Στην δεύτερη φάση, που περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα μεταξύ Πέμπτης και Κυριακής 20 – 23 Ιουλίου οπότε και υπάρχει καλή εικόνα για πρόγνωση αναμένουμε σταδιακή αλλά σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας σε πολύ πάνω από τα φυσιολογικά την εποχή επίπεδα, ξεπερνώντας τους 40-42 βαθμούς Κελσίου σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Η κορύφωση της ανόδου της θερμοκρασίας αναμένεται την Κυριακή 23 Ιουλίου όπου ο υδράργυρος αναμένεται να ξεπεράσει τους 42-44 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι γενικά εξασθενημένοι, ωστόσο οι πολύ θερμές και ξηρές συνθήκες αναμένεται να διατηρήσουν την πολύ υψηλή επικινδυνότητα για την εκδήλωση και εξάπλωση πυροεπαγωγικών (αυτοκαθοδηγούμενων – πυρκαγιές που δημιουργούν το δικό τους καιρό) δασικών πυρκαγιών.

Στην τρίτη φάση, το χρονικό διάστημα μεταξύ Δευτέρας και Παρασκευής 24 – 28 Ιουλίου περιμένουμε μια αρχικά μικρή πτώση της θερμοκρασίας και πρόσκαιρη αλλά σημαντική ενίσχυση των ανέμων κυρίως στα ανατολικά, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες. Τέλος, στη συνέχεια αναμένεται εκ νέου πιθανή άνοδος της θερμοκρασίας σε πολύ υψηλά επίπεδα.

pinakas meteo

 

Στους 41,5 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Καλαμάτα  

Στο μεταξύ άκρως υψηλές θερμοκρασίες επικράτησαν και σήμερα Τρίτη (18.07.2023) κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας μας, με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στην Καλαμάτα με 41,5 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά οι οκτώ υψηλότερες θερμοκρασίες το μεσημέρι της Τρίτης σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.   

pinakas thermokrasies

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Pizza Fan: Οι «κερασμένες» πίτσες γέμιζαν τα ταμεία – Το ευφάνταστο κόλπο φοροδιαφυγής και η κρύπτη με τα λεφτά στη βίλα του επιχειρηματία
Από το 2022 φέρεται να είχε ξεκινήσει η δράση των εμπνευστών της υπόθεσης ενώ εκτός από τον ιδρυτή της αλυσίδας, έχουν συλληφθεί λογιστές, προγραμματιστές και υπεύθυνοι καταστημάτων
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 14
Διεθνής Ιερά Σύνοδος: Ομόφωνη στήριξη στον Αρχιεπίσκοπο Συμεών για τη συμφωνία με την Αίγυπτο αναφορικά με τη Μονή Σινά
Στόχος της συνεδρίασης ήταν η επίτευξη εξωδικαστικής συμφωνίας που θα διαφυλάσσει τα συμφέροντα της Μονής και θα διασφαλίζει την αναγνώριση του νομικού καθεστώτος και των δικαιωμάτων της
Μονή Σινά
Βίντεο ντοκουμέντο λίγο μετά την έκρηξη στον Κολωνό - Τραυματίες στο έδαφος, καπνοί και συντρίμμια στην πολυκατοικία
Πυκνοί καπνοί πνίγουν το ισόγειο μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά την ισχυρή έκρηξη - Στα πλάνα ο τραυματισμένος αστυνομικός έχει συρθεί έξω από την πολυκατοικία και προσπαθεί να συνέλθει
Κολωνός: Βίντεο ντοκουμέντο λίγο μετά την έκρηξη  – Τραυματίες στο έδαφος, καπνοί και συντρίμμια στην πολυκατοικία
«Θέλω να βγουν τα επίσημα αποτελέσματα, δεν την εμπιστεύομαι πια» λέει ο γιατρός για την 41χρονη με την ατροπίνη
Μιλώντας στο Live News ο 41χρονος στρατιωτικός γιατρός τόνισε ότι όλα γίνονται για το παιδί που έχει αποκτήσει με την νοσηλεύτρια η οποία φέρεται να τον δηλητηρίαζε με ατροπίνη
Η 41χρονη στο Περιστέρι