Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Κέα: 8+1 παραλίες που αξίζει να επισκεφτείς

Κέα: 8+1 παραλίες που αξίζει να επισκεφτείς

Η Κέα ή αλλιώς Τζια είναι ένα νησί γνωστό για την τόσο κοντινή απόσταση σου απ’ την Αθήνα. Αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για κοντινές εκδρομές, αφού εκτός απ’ το υπέροχο τοπίο του, είναι γνωστό για τις πανέμορφες μα πάνω απ’ όλα ποικίλες παραλίες που έχει να προσφέρει.

Ο πιο βατός τρόπος να φτάσεις στο νησί είναι με πλοίο από το λιμάνι του Λαυρίου. Δρομολόγια εκτελούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με το ταξίδι να διαρκεί 1 ώρα.

Πλοία φεύγουν και από τον Πειραιά, με το ταξίδι να έχει μεγαλύτερη διάρκεια καθώς τα απευθείας δρομολόγια είναι λίγα και τις περισσότερες φορές πρέπει πρώτα να σταματήσεις σε άλλο νησί των Κυκλάδων, όπως η Κύθνος ή η Σύρος.

Αφού πατήσει στην Κέα, να σε ποιες παραλίες πρέπει σίγουρα να βουτήξεις κατά την επίσκεψη σου…

Παραλία Ξύλα. Μια απ’ τις πιο διάσημες παραλίες του κυκλαδίτικου νησιού με βαθιά καταγάλανα νερά, θα φτάσεις εκεί μέσω ενός προσβάσιμου χωματόδρομου. Η ακτή της συνδυάζει άμμο με ψιλό βότσαλο, ενώ είναι κυματώδης, όταν ο άνεμος κάνει την εμφάνιση του στα περίχωρα.

Το οργανωμένο κομμάτι της διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες, όχι όμως εστιατόρια γι’ αυτό μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου τα απαραίτητα σνακ.

Αν επιλέξεις να βρεθείς στο ελεύθερο κομμάτι της, έχε στο νου σου πως ενώ δεν έχει σκιερά μέρη, υπάρχει άπλετος χώρος να στήσεις την δική σου ομπρέλα.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις