Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΚΕΕΛΠΝΟ: Και τρίτος θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα

ΚΕΕΛΠΝΟ: Και τρίτος θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα
φωτογραφία: Eurokinissi

Τρεις θάνατοι και 60 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, στη χώρα μας, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Από τα 60 κρούσματα, τα 48 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα – εγκεφαλίτιδα – μηνιγγίτιδα – οξεία χαλαρή παράλυση, και 12 είχαν ήπιες εκδηλώσεις – εμπύρετο νόσημα, αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό του μολυσμένου κουνουπιού

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων, μέσα στο 2018, έχει καταγραφεί πρώιμη έναρξη της κυκλοφορίας του ιού στην Ελλάδα, με την εμφάνιση ανθρώπινων περιστατικών από τα τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν στις περιοχές:

-Αττική

-Βοιωτία

-Θεσσαλονίκη

-Εύβοια

-Ημαθία

-Πέλλα

-Κορινθία

-Κιλκίς και

-Ρέθυμνο.

“Αναμένεται η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα και ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας και θεωρείται πιθανή η εμφάνιση κρουσμάτων της λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές”, σημειώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τέλος, το Κέντρο τονίζει ότι η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών και η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια, αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου.

Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τον θανατηφόρο ιό

Η Περιφέρεια Αττικής ζητά από τους δήμους Σαλαμίνας και Τροιζηνίας – Μεθάνων, όπου υπήρξαν κρούσματα του ιού του Νείλου, να ενημερώσουν τους δημότες τους για τα μέτρα προστασίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις