Ελλάδα

Κεφαλονιά: Ρίχνουν τις ευθύνες στην άτυχη Μυρτώ οι 3 κατηγορούμενοι για τον θάνατο της – Τα αναπάντητα ερωτήματα της τραγωδίας

Σήμερα το τελευταίο αντίο στην 19χρονη Μυρτώ, την ώρα που οι τρεις κατηγορούμενοι αναμένεται να περάσουν το κατώφλι των ανακριτικών αρχών
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου της 18χρονης Μυρτούς στην Κεφαλονιά.

Η άτυχη κοπέλα, ο θάνατός της έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία της Κεφαλονιάς οδηγείται σήμερα στην τελευταία της κατοικία την ώρα που οι τρεις κατηγορούμενοι θα περάσουν το κατώφλι των ανακριτικών αρχών προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το τραγικό περιστατικό.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι και τρεις έχουν υιοθετήσει κοινή υπερασπιστική γραμμή, ρίχνοντας την ευθύνη στην 19χρονη Μυρτώ. Έχουν πει ότι εκείνη φρόντισε για την κράτηση και την πληρωμή του δωματίου, ενώ ισχυρίζονται επίσης ότι η ίδια προμηθεύτηκε και κάλυψε το κόστος των ναρκωτικών.

Παρά την κοινή τους γραμμή οι περιγραφές τους αποκλίνουν σε ό,τι αφορά τα όσα συνέβησαν μετά την κατάρρευση της κοπέλας. Ο 23χρονος αναφέρει ότι επέμεινε να ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ, παρά τις αντιρρήσεις των άλλων δύο, οι οποίοι –όπως υποστηρίζει, πρότειναν να παρουσιαστεί η κοπέλα ως άγνωστη που εντοπίστηκε στον δρόμο.

Από την πλευρά τους, ο 26χρονος, που φέρεται να τη μετέφερε εκτός του δωματίου σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, και ο 22χρονος αλβανικής καταγωγής υποστηρίζουν ότι εκείνοι ήταν που κάλεσαν το ΕΚΑΒ, τη μετέφεραν και παρέμειναν στο σημείο μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.

Ωστόσο, ο διασώστης αντικρούει τους ισχυρισμούς τους, επισημαίνοντας ότι οι δύο νεαροί δεν ανέφεραν πως τη γνώριζαν, ούτε ότι εκείνη φερόταν να είχε κάνει χρήση ουσιών, και συγκεκριμένα κοκαΐνης.

«Παρενοχλούσαν την Μυρτώ και επειδή δεν ενέδιδε, εφάρμοσαν σχέδιο» λέει ο πατέρας της 

Τα όσα ανέφερε ο πατέρας της 19χρονης περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. «Την Μυρτώ την ενοχλούσαν σεξουαλικά, της κολλάγανε που λέμε. Επειδή δεν ενέδιδε η κόρη μου, εφάρμοσαν το εξής σχέδιο: γνώρισε η κόρη μου ένα παιδί μέσω Facebook.

Το άτομο αυτό είναι από το χωριό που είναι ο ένας από τους δύο. ‘Θα έρθω στην Κεφαλονιά, να γνωριστούμε στην Κεφαλονιά;’ Παιδί αγαθό ήταν, αγνό ήταν και δέχτηκε», λέει ο πατέρας της 19χρονης που βρήκε φρικτό θάνατο από ανακοπή.

Σύμφωνα με μαρτυρία φίλης της 19χρονης, η Μυρτώ είχε γνωρίσει τον 23χρονο πριν από περίπου τρεις μήνες.

«Εγώ πιστεύω ότι της είχε στήσει παγίδα, να την προωθήσει σε πορνεία. Ήταν πολύ εμφανίσιμη η κοπέλα η Μυρτώ μας. Τον είχε γνωρίσει (τον 23χρονο) βέβαια διαδικτυακά και τον είχε κοροϊδέψει στην αρχή.

Γι’ αυτό εγώ αισθάνομαι ότι ήταν παγίδα και της είχε πει ‘θα σε βρω και θα σε σκοτώσω».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά στο Μάτι: Αυτός είναι ο ομαδικός τάφος στη Νέα Μάκρη – «Υπάρχουν αταυτοποίητα ανθρώπινα υπολείμματα»
Ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών προσφεύγει στον Άρειο Πάγο και ζητεί ποινική διερεύνηση για πιθανές λανθασμένες ταφές και τη διαχείριση των σορών μετά την τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018
Ομαδικός τάφος για φωτιά στο Μάτι
6
Στο μικροσκόπιο βίντεο ντοκουμέντο έξω από το γραφείο του Σταύρου Γεωργίου – Ο άνδρας με τον χαρτοφύλακα και το άτομο που τον ακολουθεί
Στο βίντεο που εξασφάλισε το newsit.gr, φαίνεται ένας άνδρας να περπατά επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου και πίσω να ακολουθεί άλλος άνδρας - Οι αρχές εξετάζουν αν πρόκειται για θύμα και φερόμενο δράστη
Πλάνα έξω από το γραφείο του Σταύρου Γεωργίου
Συγκλονίζει η μητέρα της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη για τα 14 χρόνια από την επίθεση στην Πάρο - «Δεν συμβιβάζομαι σε αυτό που σου επέβαλλε ένα τέρας»
Ήταν 22 Ιουλίου 2012 όταν η 15χρονη τότε Μυρτώ έπεσε θύμα βιασμού από έναν Πακιστανό, ο οποίος προσπάθησε να την σκοτώσει χτυπώντας το κεφάλι της στα βράχια, καθηλώνοντάς την για πάντα σε αμαξίδιο
Η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη 13