Ελλάδα

Κέρκυρα: Αισιοδοξία για την κατάσταση της νοσηλεύτριας που παρέλυσε μετά το εμβόλιο

Καλύτερη είναι η εικόνα της 40χρονης νοσηλεύτριας στην Κέρκυρα που παρουσίασε νευρολογικό νόσημα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού με συνέχεια να παραλύσει στα κάτω άκρα.

Καθημερινά η κατάσταση της υγείας της βελτιώνεται και οι γιατροί αισιοδοξούν ότι πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να επιστρέψει υγιής στο σπίτι της.

«Η κατάσταση της συναδέλφου μου συνεχίζει και βελτιώνεται, γίνεται όλος ο απαραίτητος εργαστηριακός έλεγχος, τόσο μέσα στο νοσοκομείο όσο και σε έξω, ιδιωτικά κέντρα, παίρνει την κατάλληλη αγωγή που της έχει ορίσει ο γιατρός και περιμένουμε» ανέφερε η πρόεδρος του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας, Ντίνα Ιωάννου.

Επίσκεψη από την υφυπουργό Υγείας

Την 40χρονη νοσηλεύτρια επισκέφθηκε σήμερα στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, η οποία είχε, τις προηγούμενες ημέρες, επικοινωνήσει μαζί της και τηλεφωνικά, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας της.

Μιλώντας στο LIVE NEWS ο δικηγόρος της 40χρονης νοσηλεύτριας Παναγιώτης Καλοδίκης τόνισε πως η υγεία της παρουσιάζει καθημερινή βελτίωση και πως έχει ξεκινήσει να κάνει τα πρώτα της βήματα. «Δεν παρουσιάζουν πλέον τα κάτω άκρα την εικόνα που υπήρχε τις πρώτες ημέρες» πρόσθεσε ο κ. Καλοδίκης, ο οποίος υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σκέψη για αξίωση αποζημίωσης από την πλευρά της νοσηλεύτριας.

Έρευνα για την παράλυση

Την ίδια ώρα, τα αίτια της προσωρινής παράλυσης που εμφάνισε η νοσηλεύτρια, και το ενδεχόμενο να συνδέεται ή όχι με το εμβόλιο, εξετάζονται από τους ειδικούς.

Πάντως, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος από το Λονδίνο, τονίζει ότι δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ο συσχετισμός των εμβολίων με το αυτοάνοσο σύνδρομο.

Η νοσηλεύτρια, εμφανώς καλύτερα και ψυχολογικά εκτός από σωματικά, έκανε την πρώτη της ανάρτηση στο facebook, θέλοντας εκφράσει την ευγνωμοσύνη της σε όσους στέκονται στο πλευρό της.

«Αναρρώνοντας στο νοσοκομείο μας με την βοήθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού… Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές φίλους μου για την μεγάλη βοήθεια και την συμπαράσταση σε αυτήν την δύσκολη στιγμή για εμένα. Θα επιστρέψω πιο δυνατή« έγραψε χαρακτηριστικά.

Η 40χρονη ανυπομονεί να επιστρέψει στο σπίτι της, στην οικογένειά της, κοντά στα δυο ανήλικα παιδιά της. «Όταν αρχίζει ο καθένας μας και ανακτά τις δυνάμεις του, αισθάνεται και πιο χαρούμενος και ανυπομονεί να πάει στο σπίτι της, στα παιδιά της, όπως όλοι μας άλλωστε» πρόσθεσε η κυρία Ιωάννου.

Από το πλευρό της δεν έχουν φύγει λεπτό οι συνάδελφοί της που αγωνιούν και εύχονται σύντομα η περιπέτειά της να λάβει τέλος. «Δίπλα στη δική μας Στέλλα είμαστε και φυσικά της δίνουμε θετική ενέργεια και την αγάπη από όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Της ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και δυνατή να γυρίσει πίσω στα παιδιά της» σημείωσε συνάδελφός της νοσηλεύτριας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης - Διαμαρτύρεται για το πρόβλημα της λειψυδρίας
Στην επιστολή του προς τους δημότες ο Βασίλης Χειμαριώτης κάνει λόγο για «για καθυστερήσεις και εμπόδια από πλευράς της κυβέρνησης αλλά και για συνεργασίες χωρίς ανταπόκριση, σε τοπικό επίπεδο»
Το Σιδάρι στην Κέρκυρα
Πάνω από 147.000 οι αιτήσεις για το Youth Pass για νέους 18 και 19 ετών - Μέχρι 15 Μαΐου η προθεσμία, ποιοι είναι οι δικαιούχοι
«Όλοι οι δικαιούχοι λαμβάνουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να κλείσουν ακτοπλοϊκά εισιτήρια, να πάνε σε συναυλίες, να μείνουν σε κάποιο κατάλυμα»
Κόσμος στο κέντρο της Αθήνας