Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Κι άλλα κρούσματα σε κατασκηνώσεις – Νέος «πονοκέφαλος» για γονείς και επιστήμονες

Κι άλλα κρούσματα σε κατασκηνώσεις – Νέος «πονοκέφαλος» για γονείς και επιστήμονες
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Από χθες μέχρι σήμερα, δεν έχουν σταματήσει να καταγράφονται νέες περιπτώσεις κρουσμάτων σε κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα. Τα πρώτα κακά μαντάτα έφτασαν από την Κρήτη, όπου μετά το πρώτο κρούσμα σε κατασκήνωση, τα παιδάκια έβγαιναν το ένα μετά το άλλο θετικά.

Ακολούθησε η κατασκήνωση στη Χαλκιδική, μετά ήρθε η κατασκήνωση στο Καπανδρίτι και… τώρα, έρχονται νέες αποκαλύψεις για κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας!

Click4More: Κρούσματα κορονοϊού και σε κατασκήνωση στο Καπανδρίτι – Κλείνουν σε Χανιά και Χαλκιδική

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί σε παιδιά της συγκεκριμένης κατασκήνωσης είναι 6. Ωστόσο, υπάρχει έντονη ανησυχία να είναι πολύ μεγαλύτερη η εξάπλωση καθώς χθες, έφυγαν 50 παιδιά από 2 κοινότητες και επέστρεψαν σπίτι τους. 

Από τις 18 Ιουλίου τα παιδιά θα πηγαίνουν με rapid test και όχι με self test που γινόταν έως τώρα…  

«Τα πρωτόκολλα λειτουργίας των κατασκηνώσεων είναι αρκετά σοβαρά και καλά φτιαγμένα, αλλά όταν έχει τόσο μεταδοτική νόσο μπορούν εύκολα να γίνουν μεγάλες συρροές» είπε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Ειδικών Βάνα Παπαευαγγέλου.

Έντονη είναι πάντως η ανησυχία τόσο των επιστημόνων όσο και των γονέων, που έχουν στείλει παιδιά στην κατασκήνωση και τρέμουν μήπως αυτό γίνει η αιτία να μπει ο κορονοϊός και στη δική τους οικογένεια.

Για την ιστορία, μέχρι στιγμής τα επίσημα κρούσματα που έχουν καταγραφεί στις κατασκηνώσεις, είναι 20 στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής (που έκλεισε μέχρι τις 15 Ιουλίου), 9 κρούσματα στην Κατασκήνωση των Χανίων, 3 σε αυτήν στο Καπανδρίτι και 6 στο Σοφικό.

Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Αθανασίου

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις