Ελλάδα

Κηδεία Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα: Το συγκλονιστικό αντίο της μητέρας του ηρωικού υποσμηναγού

Η μητέρα του συγκυβερνήτη του F – 4 Φάντομ, που συνετρίβη στην Ανδραβίδα, Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα αποχαιρέτησε το παιδί της με τον πιο συγκλονιστικό και ανατριχιαστικό τρόπο στην εξόδιο ακολουθία και έκανε όλους όσους ήταν στην εκκλησία να ξεσπάσουν σε κλάματα.

Στους επικήδειους που εκφώνησαν στον ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στο Πικέρνι Αρκαδίας ο πατέρας και η μητέρα του πιλότου του F – 4 Φάντομ, που συνετρίβη στην Ανδραβίδα έβγαλαν την τεράστια θλίψη, την οδύνη, τον απίστευτο πόνο που νιώθουν για την απώλεια του παιδιού τους και έκαναν όλο τον κόσμο που ήταν στο ναό να δακρύσει.

Ανάμεσά τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός μα και όλοι όσοι τους άκουσαν δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τα δάκρυά τους.

Πρώτος αποχαιρέτησε τον πιλότο του F – 4 Φάντομ, που συνετρίβη στην Ανδραβίδα ο πατέρας του. Στη συνέχεια ακολούθησε η μητέρα του. Ο αποχαιρετισμός της ήταν σπαρακτικός. Μίλησε με δάκρυα στα μάτια για την καλοσύνη του παιδιού της, για την αγάπη του για την Πολεμική Αεροπορία και του είπε το δικό της συγκλονιστικό αντίο.

«Μάριε αγόρι μου γλυκό, αστέρι της ψυχής μου, πάντα χαμογελαστός ποτέ δεν με είχες στενοχωρήσει. Ήρεμος και χαμογελαστός. Δεν παραπονιόσουν ποτέ και για τίποτα. Ήσουν δοτικός. Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της, ο καλύτερος αδερφός για τα αδέρφια σου, ο καλύτερος εγγονός για τους παππούδες σου, ο καλύτερος σύντροφος για την κοπέλα σου, την Ζωή μας. Από μικρός ήθελες να γίνεις πιλότος.

Λάτρευες την ταχύτητα, τις μηχανές, τα αεροπλάνα. Έθεσες ψηλούς στόχους και και τα κατάφερες. Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας. Όλη η Ελλάδα βλέπει το πρόσωπό σου και φωνάζει Αθάνατος. Εσύ και ο Στάθης δεν θα ξεχαστείτε ποτέ. Θα σας κουβαλάει όλη η Ελλάδα στην ψυχή της. Για μένα ήσουν, είσαι και θα είσαι το παιδί μου. Ο Αγγελάκος μου, ο Άγγελός μου που τόσο θαύμαζα. Και πόσο περήφανη με έχεις κάνει. Και πόσο να ‘ξερες θα μου λείψεις.

Θα αφιερώσω δυο στίχους στον Μάριο, στον Στάθη σε όλους τους πιλότους που χάθηκαν και θα συνεχίσουν να πετάνε για την πατρίδα μας. Ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός. Καλό ταξίδι παιδί μου και όσο αναπνέω δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ο γιος μου Μάριος πέθανε υπέρ πατρίδος! Αθάνατος!», είπε η μητέρα του πιλότου του F – 4 Φάντομ.

Δείτε την μητέρα του Μάριου να αποχαιρετά το παιδί της:

 

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε αυτοκίνητο μέσα σε μάντρα στην Πάτρα - Άγνωστος πέταξε φωτοβολίδα και εξαφανίστηκε
Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα, ωστόσο από την φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το πολυτελές όχημα, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη ένα ακόμα ΙΧ
Πάτρα
Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου που σκοτώθηκε μετά από πτώση από μπαλκόνι στον Πύργο - «Η απουσία του άφησε κενό που δεν γεμίζει ποτέ»
«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το χαμόγελό του, τη δύναμή του, το πάθος του για τον αθλητισμό και τη ζωή. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το παιδί που μας έκανε περήφανους κάθε μέρα» γράφει ο πατέρας του
Πύργος: Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου που σκοτώθηκε  μετά από πτώση από μπαλκόνι – «Η απουσία του άφησε κενό που δεν γεμίζει ποτέ»
Συνελήφθη ο 23χρονος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με θύμα τον 20χρονο στην Καλαμαριά – Άλλαξε την αρχική κατάθεσή του
Νωρίτερα, ο 23χρονος παραδόθηκε ο ίδιος στις αστυνομικές αρχές, που τον αναζητούσαν για την δολοφονία του 20χρονου το βράδυ της Πέμπτης (12.03.2026) στην Καλαμαριά
Καλαμαριά
26
Κίνηση στους δρόμους: «Στο κόκκινο» Κηφισός, Αττική οδός, Λεωφόρος Αθηνών και Κηφισίας
Στην Κηφισίας «κόκκινα» είναι και τα δύο ρεύματα, ενώ η κίνηση συνεχίζεται ως και το κέντρο της Αθήνας σε Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Αρδηττού, Βασιλίσσης Σοφίας, Σταδίου, Ακαδημίας αλλά και Συγγρού
κίνηση