Ελλάδα

Κηδεία Παντελίδη: “Σείστηκε” η Νέα Ιωνία στο αντίο του Παντελή – Δραματικές σκηνές – Μοιρολογούσε σπαρακτικά η μητέρα του, υποβασταζόμενος ο πατέρας

- Μια ημέρα "κατάμαυρη", γεμάτη πόνο και δάκρυα, που κανείς δεν ήθελε να έρθει
- Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία του Παντελή Παντελίδη
- Χιλιάδες κόσμου "βούλιαξαν" τη Νέα Ιωνία, τη γειτονιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο αδικοχαμένος τραγουδιστής
- Σε λευκό φέρετρο, σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία
- "Παντελή μου, παλικάρι μου" φώναζε η πολυαγαπημένη του μητέρα - Προσπαθούσαν να συνεφέρουν τον πατέρα του
- Ακούγονταν διαρκώς τα τραγούδια του αγαπημένου τραγουδιστή, αυτά με τα οποία συστήθηκε στο ελληνικό κοινό πριν κατακτήσει την κορυφή
- Πλήθος διασημοτήτων είπαν το τελευταίο αντίο σε έναν από τους καλυτερους συναδέλφους
- Όλο το χρονικό της ημέρας με φωτογραφίες και βίντεο από το λαϊκό προσκύνημα, τη νεκρώσιμη ακολουθία και την κηδεία

Όσο ξαφνικά μπήκε στις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, τόσο ξαφνικά έφυγε. Ο Παντελής Παντελίδης κατέκτησε την κορυφή με μοναδικό εφόδιο μία κιθάρα. Συστήθηκε στο ελληνικό κοινό τραγουδώντας τα λόγια της ψυχής του. Και με τον ίδιο τρόπο έφυγε… Με τα τραγούδια του να ακούγονται καθ’ όλη την διάρκεια μιας μέρας πολύ δύσκολης. Την ημέρα της κηδείας του.

Τραγικές μορφές οι γονείς τού 32χρονου τραγουδιστή, Σταύρος και Αθηνά, και τα αδέλφια του, Τριαντάφυλλος και Κωνσταντίνος, που τους υπεραγαπούσε.

Ανείπωτος πόνος

Η απήχηση που είχε ο Παντελής Παντελίδης ήταν τεράστια. Και αποτυπώθημε με τον πλέον εμφατικό τρόπο μετά το άσχημο παιχνίδι που του έπαιξε η μοίρα. Ο αγαπημένος τραγουδιστής σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το πρωί της Πέμπτης και σήμερα γράφτηκε το τελευταίο κεφάλαιο του δράματος. Μιας ζωής που μοιάζει να είναι βγαλμένη από σενάριο κινηματογραφικής ταινίας.

Έγινε γνωστός στο πανελλήνιο πριν από περίπου πέντε χρόνια, αλλά με τα τραγούδια του κατέκτησε τις καρδιές των περισσοτέρων και ήθελαν όλοι να είναι εκεί, στο κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης. Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες από το τραγούδι, πρώην συνάδελφοι από το Πολεμικό Ναυτικό και μια λαοθάλασσα θαυμαστών βρέθηκαν από νωρίς στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα της Νέας Ιωνίας, για να του πουν το «τελευταίο αντίο», για να αφήσουν ένα λουλούδι, για να τραγουδήσουν τα τραγούδια του, σαν όλοι μαζί να έκαναν την πρεμιέρα που δεν έγινε το βράδυ της Παρασκευής στο Teatro που θα ξεκινούσε τις εμφανίσεις του.

Χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες κόσμου συνόδευσαν τον Παντελή στο τελευταίο του ταξίδι. Οι πληροφορίες από την αστυνομία κάνουν λόγο για παρουσία έως και 20.000 ανθρώπων στη Νέα Ιωνία και τη Μεταμόρφωση σήμερα.

Στη Νέα Ιωνία, εκεί όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, η σορός του εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Οι στιγμές ήταν συγκλονιστικές. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως καταγράφηκαν τουλάχιστον τρία περιστατικά λιποθυμίας… Και η ουρά εκείνων που ήθελαν να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής; Έφταναν ακόμη και τρία τετράγωνα μακριά από την εκκλησία.

Το λευκό φέρετρο, τυλιγμένο με την ελληνική σημαία έφτασε στον Ιερό Ναό του Αγ. Σπυρίδωνος λίγο πριν τις 10:00 το πρωί, με την μπάντα του τραγουδιστή να παίζει την μουσική της επιτυχίας του, “είχα κάποτε μια αγάπη”.

 

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε με θερμά χειροκροτήματα και στην συνέχεια η σορός του παρέμεινε στο εσωτερικό του ναού για περίπου δύο ώρες. Το σκηνικό συμπλήρωναν δεκάδες στεφάνια, με τα οποία συγγενείς και φίλοι του τραγουδοποιού θέλησαν να δείξουν την αγάπη τους…

Αμέσως μετά έγινε η νεκρώσιμος ακολουθία, με τις πόρτες της εκκλησίας να κλείνουν και να παραμένουν πίσω τους μόνο οι συγγενείς του και οι στενοί του φίλοι. Στην εξόδιο ακολουθία, που ξεκίνησε στις 2 μ.μ., χοροστάτησε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ενώ την τέλεσε ο πατέρας Νεκτάριος. Στο τέλος της ακολουθίας ο πατέρας Νεκτάριος είπε ότι όλοι θα θυμούνται τον Παντελή με αγάπη και ο κόσμος ξέσπασε φωνάζοντας «αθάνατος».

Βγαίνοντας από την εκκλησία το φέρετρο του Παντελή Παντελίδη ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, το πηλίκιο και τα παράσημά του από το Πολεμικό Ναυτικό, που υπηρέτησε για δέκα χρόνια ως υπαξιωματικός και από το οποίο παραιτήθηκε το 2012 προκειμένου να αφοσιωθεί στο τραγούδι.

Ανάμεσα στους χιλιάδες θαυμαστές που βρέθηκαν για να πουν το δικό τους τελευταίο αντίο άνθρωποι που τον γνώρισαν, που τον έζησαν, που συνεργάστηκαν μαζί του, που τραγούδησαν μαζί του όπως οι τραγουδιστές: Αντώνης Ρέμος, Βασίλης Καρράς, Δέσποινα Βανδή, Γιώργος Μαζωνάκης, Νατάσα Θεοδωρίδου, Άντζελα Δημητρίου, Αντύπας, Μάκης Χριστοδουλόπουλος, Γιώργος Μαργαρίτης, Γιάννης Φλωρινιώτης, Γιώργος Τσαλίκης, Πάολα, Κώστας Μαρτάκης, Γιώργος Σαμπάνης, Πάνος Κιάμος, Ελένη Χατζίδου, Αμαρυλλίς, Τάμτα, Αγγελική Ηλιάδη, Κωνσταντίνος Αργυρός, Ελένη Φουρέιρα, Σάγια, Χρήστος Μάστορας και Σάκης Αρσενάκος, ο παρουσιαστής Γρηγόρης Αρναούτογλου και οι ηθοποιοί Ντορέττα Παπαδημητρίου, Μιχάλης Ιατρόπουλος και Μάρκος Σεφερλής, καθώς και ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Ωστόσο οι κλειστές πόρτες δεν ήταν δυνατόν να συγκρατήσουν τον εκκωφαντικό πόνο των γονιών του, που αποχαιρετούσαν το 33χρονο παιδί τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα ουρλιαχτά της αγαπημένης του μητέρας, Αθηνάς, ακούγονταν μέχρι έξω. Φώναζε “Παντελή μου, παλικάρι μου”, με τον σύζυγό της να βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση. Βγήκε υποβασταζόμενος με τους συγγενείς να προσπαθούν να τον κρατήσουν όρθιο

 

  

 

 

 

    

Η τελευταία πράξη του δράματος

Η συνέχεια δόθηκε στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης, για το “φινάλε” του Παντελή Παντελίδη. Το τελευταίο αντίο, το οποίο είπαν χιλιάδες άνθρωποι που κατέκλυσαν το σημείο. Η πομπή ξεκίνησε από την Ελευθερίου Βενιζέλου, που βρίσκεται η εκκλησία και διένυσε περίπου δύο χιλιόμετρα μέχρι το νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης, στη λεωφόρο Τατοΐου. Λόγω του πλήθους διεκόπη η κυκλοφορία στην οδό Ελ. Βενιζέλου και την Λ. Τατοΐου, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση στην περιοχή.

Σ’ όλη τη διαδρομή ο κόσμος πετούσε λουλούδια στη λευκή νεκροφόρα που τον οδηγούσε στην τελευταία του κατοικία, με την τραγική φιγούρα της μητέρας του να τον συνοδεύει υποβασταζόμενη, ενώ ο πατέρας του δεν άντεξε και έμεινε πίσω στην εκκλησία για να μεταφερθεί στη συνέχεια απευθείας στο κοιμητήριο. Πίσω από την ανθρωποπομπή ακολουθούσε ένα αυτοκίνητο με φίλους του Παντελή που έπαιζε δυνατά τα τραγούδια του.

Λίγο μετά τις 3.30 μ.μ. η νεκροφόρα με τη σορό του Παντελή Παντελίδη έφτασε έξω από το κοιμητήριο της Μεταμορφώσεως, με τον κόσμο που ήταν εκεί συγκεντρωμένος δημιουργεί έναν διάδρομο για να περάσει το φέρετρο. Όσοι ήταν εκεί ξέσπασαν ξανά σε χειροκτορήματα. Όλα αυτά ενώ συνεχώς ακούγονταν πολλές επιτυχίες του τραγουδιστή από το σύντομο μεν, αλλά εξαιρετικά επιτυχημένο πέρασμά του από το ελληνικό μουσικό στερέωμα…

Με μεγάλη δυσκολία οι άνθρωποι που μετέφεραν το φέρετρο κατάφεραν να μπουν στο νεκροταφείο, μαζί με την οικογένεια και τους φίλους του. Μετά από αρκετή ώρα, οι πόρτες του νεκροταφείου έκλεισαν, με τα στενά συγγενικά πρόσωπα του Παντελή Παντελίδη να έχουν την ευκαιρία να του πουν το τελευταίο αντίο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας…

 

 

   

Δεκάδες επώνυμοι συνάδελφοι του Παντελή βρέθηκαν δίπλα του

Το πόσο αγαπητός ήταν ο Παντελής Παντελίδης, αποδεικνύεται και από τις άριστες σχέσεις που διατηρούσε με όλους τους συναδέλφους του με τους οποίους είχε συνεργαστεί.

Κανείς δεν είχε να πει κάτι κακό για τον Παντελή και κάτι που όλοι του αναγνώριζαν ήταν πως παρέμενε με τα πόδια… στο έδαφος, παρά την μεγάλη του επιτυχία.

Δεκάδες ήταν οι καλλιτέχνες που βρέθηκαν σήμερα το πρωί στη Νέα Ιωνία για να συνοδέψουν τον αγαπημένο τους συνάδελφο στην τελευταία του κατοικία.

Μεταξύ πολλών, πολλών άλλων, στο σημείο βρέθηκαν ο κολλητός του φίλος, Αντώνης Ρέμος, ο Βασίλης Καρράς, που μετά την δημοσιοποίηση της τραγικής είδησης δεν μπορούσε να κρύψει την θλίψη του, η Δέσποινα Βανδή, η Πάολα, ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος, ο Γιάννης Βασιλείου, ο Γιώργος Δασκουλίδης, ο Γιώργος Τσαλίκης. ο Γιώργος Σαμπάνης, η Άντζελα Δημητρίου, ο Γιάννης Φλωρινιώτης. 

 

  

 

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης
Φωτoγραφίες:
newsit.gr / Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους ταξιδιώτες των Χριστουγέννων - Εκτροπές, παρατημένα τρακτέρ και ουρές χιλιομέτρων
Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η κατάσταση να είναι κάπως καλύτερη αφενός γιατί τα τρακτέρ έχουν πλέον σταθμεύσει στα δεξιά των δρόμων και αφετέρου γιατί η έξοδος φαίνεται να κορυφώθηκε χθες
Η ουρά Αθηνών - Λαμίας
8
Με μπόρες και ισχυρές καταιγίδες τα κάλαντα των Χριστουγέννων, σε ποιες περιοχές θα βρέξει - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
Εξασθένηση των ισχυρών φαινομένων προβλέπεται, στα δυτικά τη νύχτα της Τετάρτης 24-12-2025 προς Πέμπτη 25-12-2025 και στις υπόλοιπες περιοχές το απόγευμα της ημέρας των Χριστουγέννων
Καρυοθραύστης και άνθρωποι με ομπρέλες
Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας – Καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 9
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
41