Τρίτη, 21 Μαΐ
25oC Αθήνα

Κιλκίς: Ανακάλυψε την κρυμμένη ομορφιά και τα γραφικά χωριά

Κιλκίς: Ανακάλυψε την κρυμμένη ομορφιά και τα γραφικά χωριά

Ο νομός Κιλκίς, το στολίδι της Κεντρικής Μακεδονίας, είναι το μέρος, που ένα ταξίδι στο περιβάλλον του θα γεμίσει τα μάτια σου μ’ ένα πλήθος από μαγευτικές εικόνες.

Πανέμορφα τοπία με κατάφυτα δάση και ποταμούς δημιουργούν τον πλέον ειδυλλιακό τόπο, που θα καταφέρει να σε κάνει να νιώσεις ένα με τη φύση, παίρνοντας ταυτόχρονα ένα διάλειμμα απ’ την πολυκοσμία. Πάμε λοιπόν να δούμε τι μπορείς να δεις και να κάνεις όσο βρίσκεσαι στο Κιλκίς.

Το πανέμορφο Κιλκίς θα σε εντυπωσιάσει απ’ τις πρώτες κιόλας στιγμές που θα βρεθείς στα εδάφη του απλώνοντας μπροστά σου ένα πλήθος από δραστηριότητες που μπορείς να απολαύσεις στο ταξίδι σου.

Ξεκίνα κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για να έρθεις σε επαφή με τα σημαντικά κομμάτια της ιστορίας του. Το αρχαιολογικό μουσείο είναι εκεί και περιμένει να σε εκπλήξει με τα εκθέματα του που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ευρήματα ανασκαφών και εντυπωσιακά αγάλματα ολύμπιων θεών όπως ο Απόλλωνας και η Αφροδίτη.

Ύστερα κινήσου με κατεύθυνση νοτιοανατολική για να συναντήσεις το αποκαλούμενο ως Γυναικόκαστρο, που πήρε το όνομα του απ’ την άριστη οχύρωση που πρόσφερε στις τυχόν βόρειες επιθέσεις που θα δεχόταν η περιοχή, η οποία μάλιστα μπορούσε να επιτευχθεί ακόμα κι από το γυναικείο φύλο.

Το σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου σε καλεί να ανακαλύψεις και τα δύο, στολισμένα με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, επίπεδα που εκτείνεται. Το περιβάλλον του φέρει μια τεράστια παλαιοντολογική σημασία, αφού στο χώρο του βρέθηκαν δεκάδες οστά ζωών σε άριστη κατάσταση, τα οποία στο σήμερα αποτελούν μουσειακά εκθέματα.

Το μοναδικό αυτό σπήλαιο προτείνεται και για την αντιμετώπιση ασθενειών που πλήττουν το αναπνευστικό σύστημα, αφού εκτείνεται σε μια καταπράσινη περιοχή. Έχε το νου σου πως τα περάσματα σε σημεία γίνονται στενά, ενώ θα βρεις αρκετά σκαλοπάτια που θα χρειαστεί να ανεβοκατέβεις.

Φόρεσε κατάλληλα παπούτσια, έλεγξε τις μέρες και τις ώρες λειτουργίας του και ετοιμάσου να ζήσεις την περιπέτεια.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις