Δευτέρα, 6 Μαΐ
21oC Αθήνα

Κίμωλος: Ένας μικρός μαγικός τόπος, με αξέχαστες παραλίες

Κίμωλος: Ένας μικρός μαγικός τόπος, με αξέχαστες παραλίες

Η Κίμωλος, ο μικρός αυτός μαγευτικός τόπος των Κυκλάδων, αποδεικνύει περίτρανα πως μπορείς να βρεις τον παράδεισο, ακόμα και στο πιο λιλιπούτειο κομμάτι γης στο Αιγαίο.

Εντυπωσιακές ακρογιαλιές, γειτονιές γεμάτες χρώματα και αυθεντική νησιώτικη κουζίνα, υπογράφουν τον απόλυτο προορισμό για ένα ταξίδι που θα καταφέρει να σε ηρεμήσει, μα πάνω απ´ όλα να γεμίσει το μυαλό σου μοναδικές εικόνες. Πάμε λοιπόν να δούμε παρέα μερικές απ´ αυτές…

Το πλοίο που θα σε πάει στο νησί, θα δέσει στο πιο πυκνοκατοικημένο οικισμό της Κιμώλου, το λιμάνι της, την Ψάθη, εκεί που το μπλε μαζί με το λευκό βάφουν τα κτίρια και το γαλαζοπράσινο τα νερά, ενώ η μυρωδιά του βασιλικού μοσχοβολάει διάχυτα στην ατμόσφαιρα.

Προχώρησε στον κεντρικό δρόμο για να βρεθείς σ´ ένα μόλις χιλιόμετρο στο Χωριό, τον πυρήνα του νησιού, που θα σε γοητεύσει ο συνδυασμός της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, με τον μεσαιωνικό αέρα του κάστρου των εφτά και πλέον αιώνων, που εμφανίζεται κυριολεκτικά μπροστά στα πόδια σου.

Πέρασε ανάμεσα στις πύλες του για να μεταφερθείς απ´ τα πέτρινα σπίτια του έξω, στο ερειπωμένο πια μέσα κάστρο, όπου θα δεις να σώζεται ο ναός της γέννησης του Χριστού.

Ανέβα το μονοπάτι της Μυζηθρούς προς το λόφο του Ξαπλοβουνίου, για να φτάσεις στο μέρος, που στέκουν οι οχτώ γραφικοί ανεμόμυλοι και άσε το βλέμμα σου να ξεχυθεί στον γαλάζιο ορίζοντα.

Προτού απομακρυνθείς απ´ το χωριό, μην αμελήσεις να κανείς μια στάση στα δυο μουσεία του: το αρχαιολογικό και το λαογραφικό, που ανυπομονούν να σου εξιστορήσουν την ιστορία του νησιού, με τα εκθέματα τους.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις