Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κιβωτός του Κόσμου: Η συγγνώμη στο «Live News» από τον εκδότη του «ekklhsiaonline» για τον «Ελλάδιο»

Κιβωτός του Κόσμου: Η συγγνώμη στο «Live News» από τον εκδότη του «ekklhsiaonline» για τον «Ελλάδιο»

Συγγνώμη από την εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου ζήτησε ο εκδότης του «www.ekklisiaonline.gr», Ανδρέας Καραγιάννης, σχετικά με αναδημοσίευση βίντεο με τους ισχυρισμούς πρώην τρόφιμου της “Κιβωτού του Κόσμου”, Ελλάδιου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι καταγγελίες που έκανε στον “αέρα” του MEGA ήταν ψευδείς και είχε προηγηθεί ο χρηματισμός του. 

Χθες, 2 Φεβρουαρίου 2023, το “Live News” έφερε στο φως της δημοσιότητας τα SMS του Ελλάδιου που αποδεικνύουν, με τον πιο καταφατικό τρόπο ότι οι ισχυρισμοί του στο βίντεο που χρησιμοποιήθηκε κατά της εκπομπής, ήταν παντελώς ψευδείς και συκοφαντικοί, μιας και όπως αποδεικνύεται, αυτός εκβίαζε την εκπομπή και τους δημοσιογράφους με απειλητικά μηνύματα.

Μετά την τηλεοπτική του εμφάνιση, ο Ελλάδιος άρχισε να στέλνει μηνύματα στο LIVE NEWS ζητώντας χρήματα, αρχικά παρακλητικά:

SMS MESSENGER

«Έχω μεγάλο πρόβλημα. Τσακώθηκα με αυτόν που έμενα. Δεν έχω ούτε λεφτά, ούτε σπίτι. Δεν έχω ούτε να φάω. Ζητάω βοήθεια».

Στην συνέχεια όλο και πιο πιεστικά:

«Εγώ με τον καινούργιο χρόνο θα βγω σε άλλη εκπομπή και μην το παίρνεις ότι σε απειλώ. Θα με ακούσεις στην άλλη εκπομπή και τα λέμε».

Ώσπου έφτασε στο σημείο να διατυπώσει ακόμη και απειλές:

«Κι όποιος με ενοχλήσει, έχω μπει και πάλι σε συμμορία. Κι άμα τύχει να συναντηθούμε στον δρόμο… θα τα ‘πούμε’».

Τα «καλέσματα» μέσω Facebook

Λίγες μέρες αργότερα, ανώτατο στέλεχος της «Κιβωτού» και σήμερα κατηγορούμενος, έκανε άνοιγμα μέσω του Facebook ζητώντας μάρτυρες υπεράσπισης του πατρός Αντωνίου.

«Αγαπητοί φίλοι της ‘Κιβωτού του κόσμου’ και του πατέρα Αντώνιου. Η διαδικασία σύνταξης του υπομνήματος και η συλλογή μαρτυριών έχει αρχίσει. Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν την μαρτυρία τους μπορούν να αποστείλουν ένα κείμενο στη διεύθυνση αυτή».

Και… ξαφνικά, ένας… μάρτυρας υπεράσπισης βρέθηκε. «Παρακαλώ μην κατακρίνουμε και αποθαρρύνουμε τον Ελλάδιο. Έστω και λίγο αργά, έκανε το σωστό και φέρθηκε γενναία».

Το “Live News” κινήθηκε νομικά, ενώ διαθέτει πλήθος στοιχείων που αποδεικνύουν την κατάφωρη συκοφαντική δυσφήμιση τόσο από τον 23χρονο, όσο και από το site που εξαρχής έχει σταθεί στο πλευρό του κατηγορούμενου ιερέα.

Ο δικηγόρος, Όθωνας Παπαδόπουλος, μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο για την νέα προθεσμία που πήρε ο πατέρας Αντώνιος, ώστε να καταθέσει στην εισαγγελέα για τα βαρύτατα αδικήματα που κατηγορείται.
«Δεν είναι μεγάλη η καθυστέρηση. Πρέπει πρώτα να είναι σωστή η τήρηση των διαδικασιών και μετά ο χρόνος», είπε αρχικά.

Και συνέχισε λέγοντας: «Ανάλογα με τη σταθερότητα στη θέση των μαρτύρων, θα κριθεί και η αξιοπιστία. Εάν αλλάζουν τις καταθέσεις , τότε θα κριθούν ανάλογα. Επιπλέον, είναι δικαίωμα του καλούμενου ως υπόπτου να ζητήσει και να λάβει τη προθεσμία, ειδικά εάν είναι πολυσέλιδο υπάρχουν και τεχνικά θέματα που πρέπει να λάβουμε υπόψιν».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις