Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Ηχητικό ντοκουμέντο του «Live News» για την υπόθεση του πατέρα Αντωνίου

Αποκλειστικό ηχητικό ντοκουμέντο έφερε στο “φως” η εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου για την υπόθεση του ιδρυτή της “Κιβωτού του Κόσμου“, πατέρα Αντωνίου, και τις καταγγελίες σε βάρος του ίδιου και της ΜΚΟ. 

Το “Live News” μετέδωσε φωνητικά μηνύματα από συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο έζησε στη δομή της “Κιβωτού του Κόσμου” στο Βόλο και πλέον έχει φύγει γιατί ενηλικιώθηκε, και βρίσκεται κοντά στον πατέρα Αντώνιο. Το συγκεκριμένο πρόσωπο ζητά επίμονα να συναντηθεί κρυφά με τα δύο παιδιά που πρόσφατα φέρονται να αναίρεσαν τις καταγγελίες τους, χωρίς να αποκαλύπτει τον λόγο της συνάντησης. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο ένας 16χρονος εμφανίστηκε σε βίντεο να αναιρεί τις καταγγελίες και να ζητά συγγνώμη από τον πατέρα Αντώνιο. Ωστόσο, ο έφηβος παραδέχτηκε ότι αναγκάστηκε να τραβήξει το βίντεο, ύστερα από πιέσεις που δέχθηκε.

Ο ίδιος και η μητέρα του, υποστηρίζουν ότι ήταν πλαστές οι επιστολές που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, στις οποίες φέρονται και οι δύο να αναιρούν τις καταγγελίες τους σε βάρος του πατέρα Αντωνίου.  

Το ερώτημα είναι αν οι πιέσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο 16χρονος, συνδέονται με το πρόσωπο που ζητούσε επίμονα να τον συναντήσει. 

Ανάλογα ερωτήματα προκύπτουν και για τον δεύτερο 16χρονο που υποστηρίζει πλέον ότι έλεγε ψέματα για τους ξυλοδαρμούς του, σε δομές της «Κιβωτού».

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο του “Live News”

Ο διάλογος – «φωτιά»

Ο νεαρός που ακούγεται στο ηχητικό ντοκουμέντο, ζητάει από τρόφιμους στη δομή του Βόλου να μεσολαβήσουν για να του κανονίσουν συνάντηση με τους δύο ανήλικους που είχαν κάνει τις καταγγελίες.

«Απλά Θ… οπωσδήποτε να πιάσεις τον Θ…, να μου φέρεις ή τον Θ… ή τον Β…, έναν από τους δύο. Εγώ θα είμαι απ’ έξω, δεν θα μπω μέσα τώρα. Θα μου τον φέρεις, ξέρεις πού; Στη στάση και θα μου τον φέρεις. Εντάξει; Ξέρεις τι φορούσα εγώ, το ίδιο μπουφάν θα φοράω και αύριο. Μόνο εσύ το ξέρεις αυτό, έτσι; Κανείς άλλος. Και θέλω να μου φέρεις ή τον Θ… ή τον Β… Εντάξει;».

Το άτομο που ακούγεται να μιλάει ανήκε στον πυρήνα συνεργατών του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή. Έστειλε τα ηχητικά μηνύματα λίγες μέρες πριν τα δύο παιδιά ανασκευάσουν και δώσουν νέα τροπή στην πολύκροτη υπόθεση.

«Τελικά σκέφτομαι να έρθω και αύριο σχολείο. Εε… για κάτι ακόμα για τον Β… να του μιλήσω λίγο του Β… να μου πει κάτι γιατί δεν μου το διευκρίνισε ακριβώς. Εε.. ναι οπότε, θα ξαναέρθω αύριο, δεν έχω φύγει ακόμα. Απλά, να μην το μάθει κάνεις άλλος, ξέρεις… Πες, ότι έχω φύγει ξέρω εγώ, ότι κατεβαίνω Αθήνα και στο ξαφνικό θα το κάνω αυτό με τον Β… αύριο εντάξει;».

Ο νεαρός ζητάει να μη διαρρεύσει το παραμικρό, να κανονιστούν οι συναντήσεις χωρίς το θέμα να συζητηθεί στη δομή και χωρίς να γίνει η παραμικρή αναφορά που θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ.

«Ούτε εγώ θέλω να μιλήσω στο…, το ίδιο πες ότι έφυγα. Εντάξει; Θα με δει ξαφνικά. Απλά Θ… θέλω οπωσδήποτε να πιάσεις τον Θ…, να μου φέρεις ή τον Θ… ή τον Β…, έναν από τους δύο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το ΣτΕ «μπλοκάρει» απόφαση του δήμου Αθηναίων για ζητήματα δόμησης – «Δεν έχουν αρμοδιότητα οι δήμοι»
Με γνωμοδότησή του που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, το ΣτΕ έβαλε «φρένο» στην προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων να παρακάμψει, ουσιαστικά, τον νέο οικοδομικό κανονισμό
Οικοδομή
Ρώσος μοναχός ζούσε επί 3 χρόνια παράνομα στο Άγιο Όρος – Του πέρασαν χειροπέδες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»
«Σκόπευα να επιστρέψω το 2022 στην πατρίδα μου αλλά δεν έβρισκα εισιτήριο. Ζούσα όλα αυτά τα χρόνια στην Μονή Αγίου Παντελεήμονος, πλέον θέλω να επιστρέψω …» είπε στην απολογία του
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ 4
«Ο Βασίλης ή κάτι είδε ή τον έφαγαν άδικα» λέει ο αδερφός του επιστάτη που δολοφονήθηκε στο κάμπινγκ της Φοινικούντας
«Ήξερα ότι οι επιθέσεις ήταν σε βάρος του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ, τώρα που πήρε και τον αδερφό μου, έχω τρελαθεί, γιατί να τον πάρει;», διερωτάται στο newsit.gr ο αδερφός του δολοφονημένου επιστάτη
68χρονος
Όλη η απολογία του 22χρονου συνεργού του διπλού φονικού στη Φοινικούντα - «Τι λες ρε φλώρε; Θα τον κάνω εγώ να του φύγει το κλαπέτο»
«Ο 22χρονος Ελληνοβρετανός τρόμαξε γιατί του επιτέθηκαν τρία άτομα και έριξε προς πάσα κατεύθυνση» - Η γνωριμία με τον ανιψιό του θύματος, οι σεξουαλικές επιθέσεις και οι εκβιασμοί
Ο 22χρονος φερόμενος συνεργός του στυγερού εγκλήματος στη Φοινικούντα 2