Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Κιβωτός του Κόσμου: «Τρέχουν» ν’ αλλάξουν τις διαθήκες τους και να μην της αφήσουν ακίνητα

Κιβωτός του Κόσμου: «Τρέχουν» ν’ αλλάξουν τις διαθήκες τους και να μην της αφήσουν ακίνητα

Περισσότερα από 270 ακίνητα ανήκουν στην Κιβωτό του Κόσμου και τα περισσότερα απ’ αυτά προέρχονται από δωρεές ή είναι κληροδοτήματα. Μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, τα πράγματα αλλάζουν δραματικά.

Τα σχεδόν 25 χρόνια που λειτουργεί η Κιβωτός του Κόσμου, εκατοντάδες ήταν οι άνθρωποι εκείνοι που, συγκινημένοι από το έργο που γίνονταν στις δομές της για τα παιδιά, έκαναν δωρεές. Όχι μόνο χρήματα αλλά και πολλά ακίνητα. Ακίνητα που, όπως, καθώς αποκαλύπτεται τώρα, δεν παραχωρούνταν για να μένουν παιδιά, αλλά έμεναν κλειστά.

Τα χρόνια περνούσαν και οι δωρεές σε ακίνητα γίνονταν περισσότερες. Και κάπως έτσι έφτασε η Κιβωτός του Κόσμου να έχει στην «κατοχή» της περισσότερα από 270 ακίνητα.

Από τη στιγμή, όμως, που είδαν το φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες για κακοποιήσεις, ξυλοδαρμούς, τιμωρίες και βασανιστήρια στην Κιβωτό του Κόσμου, τα πράγματα άλλαξαν. Άνθρωποι που έχουν αποφασίσει να αφήσουν κάποιο ακίνητό τους στην Κιβωτό, «σπεύδουν» να αλλάξουν τη διαθήκη τους.

Το αποκάλυψε, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (29.11.2022) στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον ΑΝΤ1 η συμβολαιογράφος Χριστίνα Μάνδρου. Στο γραφείο της, είπε, έχουν ήδη πάει πολίτες και ζητούν να αλλάξουν τη διαθήκη τους, ώστε να μην αφήσουν την περιουσία τους στην Κιβωτό του Κόσμου. Ο λόγος; Κλονίστηκε η εμπιστοσύνη τους…

Η συμβολαιογράφος ρωτήθηκε κι αν κάποιος που έχει ήδη δωρίσει ακίνητο στην Κιβωτό (ή σε οποιοδήποτε άλλο φιλανθρωπικό ίδρυμα) μπορεί να την ανακαλέσει. Η απάντηση ήταν ναι αλλά μόνο με δικαστική απόφαση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις