Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Μετά τις καταιγίδες, Αλκυονίδες το Σαββατοκύριακο

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Μετά τις καταιγίδες, Αλκυονίδες το Σαββατοκύριακο

ΚΑΙΡΟΣ – ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ: Σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες μέχρι και το Σαββατοκύριακο βλέπει ο γνωστός μετεωρολόγος.

Από το επόμενο 24ωρο και για το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την πρόγνωσητου Κλέαρχου Μαρουσάκη, στη χώρα θα επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες ενώ ο υδράργυρος θα ανέβει σημαντικά το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον πρόγνωση καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο σε αρκετές περιοχές αναμένεται να φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

“Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η ατμοσφαιρική κυκλοφορία που θα επικρατήσει πάνω από τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, θα οδηγήσει σε ένα ήπιο πεδίο ανέμων όπου σε συνδυασμό με την μεταφορά θερμότερων και υγρότερων αερίων μαζών θα ευνοήσει τον σχηματισμό ομιχλών με έμφαση τη νύχτα και το πρωί όπου είναι σε θέση να δημιουργήσουν προβλήματα.

Τέλος σημειώνουμε ότι αυτή η καλοκαιρία δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια μιας και τη νέα εβδομάδα το ατμοσφαιρικό βουνό θα υποκύψει στις πιέσεις των βαρομετρικών χαμηλών από τα δυτικά και βόρεια”, σημειώνει μεταξύ άλλων ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

“Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία που θα επικρατήσει πάνω από τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, θα οδηγήσει σε ένα ήπιο πεδίο ανέμων όπου σε συνδυασμό με την μεταφορά θερμότερων και υγρότερων αερίων μαζών θα ευνοήσει τον σχηματισμό ομιχλών με έμφαση τη νύχτα και το πρωί όπου είναι σε θέση να δημιουργήσουν προβλήματα”, σημειώνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις