Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κλειστά σχολεία: Όλες οι περιοχές για σήμερα – Πού θα γίνει τηλεκπαίδευση λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα

Κλειστά σχολεία: Όλες οι περιοχές για σήμερα – Πού θα γίνει τηλεκπαίδευση λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα

Κλειστά σχολεία θα έχουμε λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» σήμερα (07.02.2023), στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Αττική. 

Ειδικότερα, τα σχολεία θα είναι κλειστά σε περιοχές της Αττικής που πλήττονται περισσότερο από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα. Σε αυτές τις περιοχές, κλειστοί θα είναι και βρεφονηπιακοί σταθμοί, αλλά και οι λαϊκές αγορές. 

Κλειστά σχολεία θα έχουμε και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης. 

Αναλυτικά, σήμερα θα είναι κλειστά στους δήμους Φλώρινας, Κοζάνης και Αμυνταίου αλλά οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν και στους τρεις δήμους κανονικά.

Επιπλέον, τα σχολεία θα είναι κλειστά: 

Στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ, πλην των Δήμων Λαυρεωτικής και Βούλας -Βάρης- Βουλιαγμένης όπου θα λειτουργήσουν κανονικά. Ωστόσο μετά από αίτημα των δήμων σε Παιανία, Κορωπί και Σαρωνικό θα λειτουργήσουν οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Στη ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ θα είναι κλειστά πλην του Δήμου Μεγαρέων όπου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ θα παραμείνουν σε όλους τους δήμους κλειστά (Δηλαδή στους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Παπάγου Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης-Ψυχικού, Μεταμόρφωσης, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Ηρακλείου).

Στον ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των δήμων Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Ηλιούπολης. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους λειτουργούν κανονικά.

Στην ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Περάματος. Από το δήμο Κερατσινίου λειτουργούν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

  1. Δημοτικά 3ο/6ο/12ο/23ο.
  2. Γυμνάσια 1ο/2ο/4ο καθώς και το Ειδικό.
  3. Λύκεια 1ο/2ο/3ο και το ΕΠΑΛ.

Στο δήμο Κορυδαλλού θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από τα παρακάτω:

  1. Δημοτικά 9ο/ 10ο/ 5ο /12ο
  2. Νηπιαγωγείο 3ο/7ο /8ο / 18ο / 19ο /21ο
  3. Γυμνάσιο 4ο / 5ο

Στο ΔΥΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ θα λειτουργήσουν όλα κανονικά εκτός:

Α) Στο δήμο Χαϊδαρίου που θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

  1. Όλα στην περιοχή του Δάσους
  2. Όλα στην περιοχή του Δαφνιού
  3. 1ο Λύκειο
  4. 1ο Γυμνάσιο

Β) Στο δήμο Πετρούπολης θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά:

  1. Νηπιαγωγείο 1ο / 2ο / 6ο / 7ο /12ο /15ο /16ο / 17ο / 17ο Παράρτημα
  2. Δημοτικό 1ο / 4ο / 7ο / 8ο / 9ο
  3. Γυμνάσιο 4ο / 6ο
  4. Γενικό Λύκειο 3ο

Στο ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ και στα ΝΗΣΙΑ θα λειτουργήσουν όλα κανονικά.

Σε όλες τις παραπάνω περιοχές που δεν θα λειτουργήσουν σχολεία συμφωνήθηκε να παραμείνουν κλειστές και οι λαϊκές αγορές. Σημειώνεται, επίσης, ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Αθηναίων θα παραμείνουν ανοιχτοί σήμερα.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Σε ποιες περιοχές εκτός Αττικής θα είναι κλειστά τα σχολεία

Από το μεσημέρι της Δευτέρας (6.2.2023) είχε γίνει γνωστό ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις εξής περιοχές της Ελλάδας:

Εύβοια

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει ήδη ανακοινώσει ότι κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στην Εύβοια και σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Κλειστοί θα είναι επίσης και όλοι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της Εύβοιας, κατόπιν ομόφωνης απόφασης των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητα τους, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διεξαγωγή των μαθημάτων στα σχολεία θα γίνει διαδικτυακά μέσω webex.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας εξετάζει το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία του νησιού και την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου.

Κρήτη Ρέθυμνο

Κλειστά θα είναι σήμερα Τρίτη και τα σχολεία του Δήμου Αμαρίου.

Φθιώτιδα

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλία Σανίδα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Φθιώτιδα και σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σάμος

Όλα τα σχολεία στη Σάμο θα μείνουν κλειστά σήμερα Τρίτη (07.02.2023), με απόφαση του Δημάρχου Δυτικής Σάμου.

Φλώρινα

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους Δήμους Αμυνταίου και Φλώρινας σήμερα Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, με απόφαση του Δημάρχου Αμυνταίου, Άνθιμου Μπιτάκη και Φλώρινας, Βασίλη Γιαννάκη. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κρήτη – Μαλεβίζι

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα Κρουσώνα και σε ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα Τυλίοου καθώς και στην Τοπική Κοινότητα Ροδιάς του Δήμου Μαλεβιζίου Επίσης κλειστοί θα παραμείνουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Κρουσώνα και Τυλίσου.

Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, δημόσιες και ιδιωτικές, παιδικοί σταθμοί, όπως και τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις