Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κλειστά σχολεία: Που δεν θα χτυπήσει το κουδούνι – Ποια θα είναι ανοιχτά

Κλειστά σχολεία: Που δεν θα χτυπήσει το κουδούνι – Ποια θα είναι ανοιχτά

Ούτε σήμερα Πέμπτη (12-01-2017) θα χτυπήσει το κουδούνι σε πολλά σχολεία της επαρχίας λόγω της κακοκαιρίας. Μάλιστα κάποιοι δήμοι έχουν ήδη ανακοινώσει ότι τα σχολεία στην περιοχή τους θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Παρασκευή (13-01-2017).

Κλειστά θα είναι τα σχολεία στον νομό της Θεσσαλονίκης, όπως και σε δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία καθώς κρίθηκε πως η συνεχιζόμενη κακοκαιρία δημιουργεί κινδύνους στην πρόσβαση των μαθητών και δυσκολίες στη λειτουργία των σχολικών μονάδων (θέρμανση και ύδρευση).

Κλειστά μέχρι και την Παρασκευή αποφάσισε να κρατήσει τα σχολεία ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπως και ο δήμος Θερμαϊκού.

Όπως ανακοινώθηκε, σήμερα Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης δε θα λειτουργήσουν, για λόγους ασφαλείας, ούτε οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2313 – 317.714 και 2313 – 317.720 καθώς και στους ακόλουθους αριθμούς των σταθμών:

• Αγγελόπουλου – Κωλέττη: 2310 – 929.195

• Αγ. Σοφίας – Δημ. Πολιορκητού: 2313 – 317.714

• Διογένους – Θεαγένους Χαρίση: 2310 – 903.861

• ‘Ανω Πόλης: 2310 – 218.518

• Θέρμης – Α΄ Χαριλάου: 2310 – 323.120

• Μαντινείας – Τριών Ιεραρχών: 2310 – 857.377

• Μ. Αλέξανδρος: 2310 – 944.447

• Ολυμπιάδος: 2310 – 260.215

• Πανόραμα: 2310 – 344.020

• Πατρών: 2310 – 869.102

• Υψηλάντου: 2310 – 309.170

• Φωκά: 2310 – 856.313

Κλειστοί θα παραμείνουν  οι παιδικοί σταθμοί του Οργανισμού Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ). Στο Δημοτικό Βρεφοκομείο «Ο Άγιος Στυλιανός», θα λειτουργήσει ένα τμήμα, κατά τις ώρες 07.00 έως 13.00.

Δεν θα γίνουν τα μαθήματα γερμανικής γλώσσας στο 14ο Γυμνάσιο Λύκειο (Θεμιστοκλή Σοφούλη και Παπανδρέου 1), καθώς και τα μαθήματα ρωσικής ορολογίας στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (Εγνατίας 132).

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. ΑμεΑ), δεν θα λειτουργήσουν. Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 (Καρακάση 1) θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας, από τις 08.00 έως τις 16.00. Τα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.), στην οδό Κ. Καραμανλή 164, θα λειτουργήσουν επίσης με προσωπικό ασφαλείας, από τις 07.00 έως τις 15.00.

Εξάλλου, ο Δήμος Θερμαϊκού ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα και αύριο Παρασκευή 13/01/2017, ενώ οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

– Δήμος Κορδελιού – Εύοσμου

Όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά. Ανοιχτοί θα παραμείνουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί εκτός από τον 1ο, 5ο & 6ο Παιδικό Σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου και τον 2ο Παιδικό σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού, καθώς λόγω του παγετού τα συστήματα θέρμανσης βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

– Δήμος Νεάπολης – Συκεών

Κλειστά σήμερα όπως και αύριο, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Θα λειτουργήσουν κανονικά οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες.

– Δήμος Παύλου Μελά

Αναστέλλονται τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Δεν θα λειτουργήσουν ούτε οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου, ούτε οι Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Σταυρούπολης, ΚΗΦΗ.

– Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Κλειστά θα παραμείνουν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια σήμερα Πέμπτη 12 και αύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. Οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί.

– Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη

Τα σχολεία στο δήμο θα παραμείνουν κλειστά και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. Επίσης κλειστοί θα παραμείνουν και για τις δύο ημέρες και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

– Δήμος Δέλτα

Τα σχολεία του Δήμου, σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, θα παραμείνουν κλειστά και την Παρασκευή και 13 Ιανουαρίου. Κλειστό θα παραμείνει, επίσης, και το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Δέλτα.

– Δήμος Ωραιοκάστρου

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ του δήμου.

– Δήμος Λαγκαδά

Κλειστά και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, ΚΔΑΠ και Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.

– Δήμος Θέρμης

Κλειστά όλα τα σχολεία.

– Δήμος Βόλβης

Και αύριο Παρασκευή 13-1-2017, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου.

– Δήμος Χαλκηδόνας

Κλειστά τα σχολεία και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Χαλκηδόνος.

– Δήμος Καλαμαριάς

Τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Δήμου θα παραμείνουν σήμερα  Πέμπτη 12 και μεθαύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 κλειστά, ενώ οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και οι Βρεφονηπιακοί θα λειτουργούν κανονικά.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλο το νομό Σερρών

Στο δήμο Κασσάνδρας Χαλκιδικής δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία, οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Κλειστά τα σχολεία και στο δήμο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής. Για τέταρτη μέρα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο δήμο Σιθωνίας Χαλκιδικής.

Ούτε σήμερα θα χτυπήσει το σχολικό κουδούνι στο δήμο Παιονίας Κιλκίς. Δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο δήμο Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο δήμο Νάουσας Ημαθίας. Δεν θα λειτουργήσουν επίσης οι παιδικοί σταθμοί του δήμου, το Δημοτικό Ωδείο Νάουσας «Εστία Μουσών», καθώς και τα Εικαστικά Εργαστήρια.

Στο δήμο Αλμωπίας Πέλλας δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλου του δήμου Έδεσσας θα παραμείνουν κλειστά. Λόγω μικρής προσέλευσης παιδιών θα λειτουργήσει μόνο ο Α’ παιδικός σταθμός με το προσωπικό όλων των μονάδων, για την εξυπηρέτηση όλων των παιδιών.

Κλειστά θα είναι και την Παρασκευή τα σχολεία στο δήμο Σκύδρας.

Στον Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) .

Στον Δήμο Πολυγύρου Χαλκιδικής δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Οι παιδικοί σταθμοί σε όλο τον Δήμο θα παραμείνουν κλειστοί όπως επίσης και το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου. Κλειστό θα παραμείνει και το Στέκι Αλληλεγγύης.

Στον Δήμο Κιλκίς δε θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στον Δήμο Βέροιας δεν θα γίνουν μαθήματα σε όλες τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στον Δήμο Πέλλας όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι κλειστά

Στον Δήμο Έδεσσας κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε ότι αφορά στους Παιδικούς Σταθμούς, λόγω μικρής προσέλευσης παιδιών θα λειτουργήσει μόνο ο Α’ Παιδικός Σταθμός με το προσωπικό όλων των μονάδων, για την εξυπηρέτηση όλων των παιδιών.

Στον Δήμο Κατερίνης κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Δράμα – Δοξάτο: Λόγω των παρατεταμένων δυσμενών καιρικών συνθηκών τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και ο Βρεφικός Σταθμός και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Δοξάτου θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Πέμπτη 12/01/2017 και αύριο Παρασκευή 13/01/2017.

Ήπειρος – Ιωάννινα:  Όλα τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί δεν θα λειτουργήσουν.

Δυτική Θεσσαλία: Με απόφαση του δήμου Καρδίτσας, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν αυτές τις δύο ημέρες οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, καθώς και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών του δήμου.

Στο Δήμο Τρικκαίων θα μείνουν κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιφέρεια ευθύνης του. Αντίθετα, ανοιχτοί θα είναι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, μόνο στην πόλη των Τρικάλων. Λόγω της συνεχιζόμενης, έντονης κακοκαιρίας δεν θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Καλαμπάκας, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Κρήτη – Ηράκλειο: Ορισμένες σχολικές μονάδες στο Νομό Ηρακλείου θα παραμείνουν και σήμερα Πέμπτη κλειστές εξαιτίας της πρόσφατης χιονόπτωσης και του παγετού. Ειδικότερα το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο στο Μάραθος θα παραμείνουν κλειστά και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, ενώ για τις ίδιες ημέρες, το νηπιαγωγεία και το δημοτικό σχολείο της Ροδιάς θα λειτουργήσουν με ώρα προσέλευσης των μαθητών, τις 10:00. Όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επίσης, αποφασίστηκε η διακοπή των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Χερσονήσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίες καθιστούν την πρόσβαση αλλά και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αδύνατη. Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν κλειστά στην Δημοτική Κοινότητα Μοχού ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Μοχού.

Λάρισα: Κλειστά και σήμερα θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί στην πόλη της Λάρισας και σε όλο το νομό.

Λέσβος: Λόγω των συνεχιζόμενων έντονων καιρικών φαινομένων τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Λέσβου, θα λειτουργήσουν ως εξής:

Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευσης Λέσβου: Δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες της Λέσβου, εκτός από αυτές της πόλης της Μυτιλήνης και των μονάδων Βαρειάς, Ταξιαρχών, Αγίας Μαρίνας, Λουτρών, Χαλίκων, Παναγιούδας, Μόριας, Αφάλωννα, Παμφίλων και Λουτρόπολης Θερμής.

Για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λέσβου: Δε θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες Γυμνάσιο Αγιάσου, Γενικό Λύκειο Αγιάσου, Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις Άγρας, Γυμνάσιο Άντισσας, Λύκειο Άντισσας, Γυμνάσιο Γέρας, Γενικό Λύκειο Γέρας, ΕΠΑΛ Γέρας, Γυμνάσιο Ερεσού, Γυμνάσιο Ιππείου, Γενικό Λύκειο Ιππείου, Εσπερινό Γυμνάσιο και Λυκειακές Μυτιλήνης, Εσπερινό ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, ΕΕΕΕΚ Λέσβου, Γυμνάσιο Καλλονής, Γενικό Λύκειο Καλλονής, ΕΠΑΛ Καλλονής, Γυμνάσιο Μανταμάδου, Γενικό Λύκειο Μανταμάδου, Γυμνάσιο Πολιχνίτου, Γενικό Λύκειο Πολιχνίτου, Γυμνάσιο Φιλίας.

Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επίσης, κανονικά θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες σε όλα τα άλλα, εκτός Λέσβου, νησιά του Αιγαίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε