Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κλειστή η Εθνική Αθηνών – Λαμίας: Ουρές χιλιομέτρων και ταλαιπωρία – Γιατί έκλεισε

Κλειστή η Εθνική Αθηνών – Λαμίας: Ουρές χιλιομέτρων και ταλαιπωρία – Γιατί έκλεισε

Μποτιλιάρισμα και απίστευτη κίνηση στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, που είναι κλειστή από τα ξημερώματα εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης. «Δική μου απόφαση να κλείσει ο δρόμος για να μην κινδυνεύσει κανείς» είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η κακοκαιρία «Μήδεια» έφτασε στην Αττική και τα ξημερώματα δόθηκε η εντολή να κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας, από τη γέφυρα Καλυφτάκη.

Πολλοί απόρησαν με την απόφαση να διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, εξαιτίας της χιονόπτωσης που προκαλούσε η κακοκαιρία.

Click4more Καιρός: Που χρειάζονται αλυσίδες στην Αττική και όλη την Ελλάδα

Μοιραία, δεν άργησε να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα πολλών χιλιομέτρων, αφού στη γέφυρα Καλυφτάκη η τροχαία οδηγούσε τα αυτοκίνητα στον παράδρομο για να κάνουν αναστροφή.

Οι εικόνες που δημιουργήθηκαν από πολύ νωρίς το πρωί, είναι ενδεικτικές…

 

 

Χρυσοχοΐδης: Δική μου απόφαση να κλείσει η Αθηνών – Λαμίας 

Αρκετές ήταν οι φωνές που ακούστηκαν γιατί έκλεισε η Εθνική Οδός και ταλαιπωρήθηκαν χιλιάδες πολίτες που πήγαιναν στις δουλειές τους, ταλαιπωρήθηκαν για ώρες ή αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ότι ήταν δική του απόφαση να κλείσει η Αθηνών Λαμίας από την Καλυφτάκη. 

«Η Εθνική Οδός έκλεισε με δική μου απόφαση για να μην εγκλωβιστεί και κινδυνέψει κανείς, καθώς η χιονόπτωση είναι σφοδρή», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και τόνισε, δε, ότι τα εκχιονιστικά μηχανήματα είναι επί τόπου και η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου το μεσημέρι.

Στερεά Ελλάδα: Διακοπές κυκλοφορίας και εγκλωβισμένοι οδηγοί  

Νωρίτερα, σε πλήρη απαγόρευση τη κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο εθνικό δίκτυο από τα διόδια της Αγίας Τριάδας στη Φθιώτιδα έως τις Αφίδνες, προχώρησε από τις 5.30 το πρωί η αστυνομία θέλοντας να αντιμετωπίσει τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τον κίνδυνο εγκλωβισμού των οχημάτων.

Μέχρι τις 5 το πρωί σταδιακά προχωρούσε σε απαγορεύσεις ενώ την ίδια στιγμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα επεκτείνονταν συνεχώς. Σε αυτή την απόφαση αναγκάστηκε να φτάσει η αστυνομία καθώς υπήρξε πραγματική αδυναμία να ανοίξει η Εθνική οδός σε διάφορα σημεία από το μεγάλο όγκο του χιονιού που έπεφτε και την ίδια στιγμή οι κίνδυνοι για εγκλωβισμό των αυτοκινήτων και των ανθρώπων ήταν μεγάλοι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής τη Στερεάς Ελλάδας λόγω χιονόπτωσης, έχει διακοπεί η κίνηση όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

  • Σε όλο το τμήμα του Οδικού άξονα Π.Α.Θ.Ε. από 56,728 έως 194,958 χ/θ τα διόδια Αγίας Τριάδας.
  • Στη νέα εθνική οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από κόμβο Αγίου Στεφάνου Χαλκίδας έως κόμβο Σχηματαρίου.
  • Στην εθνική οδό Θηβών – Χαλκίδας, από διασταύρωση Δροσιάς έως διασταύρωση Ριτσώνας.

Στο τμήμα από τα διόδια των Θηβών μέχρι το Κάστρο της Βοιωτίας έχουν εγκλωβιστεί εκατοντάδες αυτοκίνητα τα οποία η Τροχαία τα έχει οδηγήσει σε ασφαλές σημεία αναμένοντας την απελευθέρωση της Εθνικής οδού από τα χιόνια για να επιτρέψει την κυκλοφόρα.

Οι αστυνομικοί κατά μήκος της εθνικής οδού από την περιοχή της Στυλίδας και τη Λαμία, τα Καμένα Βούρλα και τον Άγιο Κωνσταντίνο έχουν στήσει μπλόκα και ελέγχουν τα αυτοκίνητα ακινητοποιώντας εκείνα που είτε απαγορεύονται να κυκλοφορήσουν είτε εντοπίζονται χωρίς αλυσίδες.

Γέμισαν τα πάρκινγκ

Κατά μήκος του Εθνικού δικτύου στη Φθιώτιδα όλα τα πάρκινγκ έχουν γεμίσει με αυτοκίνητα που έχουν ακινητοποιηθεί και ήδη η αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας αναζητά νέους χώρους ακόμα και μέσα στην πόλη της Λαμίας για να οδηγήσει εκεί με ασφάλεια τα αυτοκίνητα που πρέπει να ακινητοποιηθούν καθώς όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θα υπάρξει μεγάλη παράταση μέχρι την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Ακόμα και οι οδηγοί, οι οποίοι φτάνουν μέχρι τα διόδια της Τραγάνας για να συνεχίσουν στο Μαρτίνο είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν μέχρις ότου τα εκχιονιστικά μηχανήματα μπορέσουν να αποκαταστήσουν ρίχνοντας αλάτι και απομακρύνοντας το χιόνι. Όμως ο όγκος του χιονιού είναι πολύ μεγάλος.

Σε ό,τι αφορά την περιοχή του Δομοκού, οι χιονοπτώσεις συνεχίζουν να είναι ιδιαίτερα έντονες και οι αλυσίδες είναι απαραίτητες όπως επίσης αλυσίδες χρειάζονται για το δρόμο Λαμίας Καρπενησίου.

Τέλος, σημειώνεται ότι τα σχολεία και στους 5 νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δεν θα λειτουργήσουν τη σημερινή μέρα με αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από τους δημάρχους λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και θα εργαστούν μόνο με την εκπαίδευση.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ
Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις