Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Κόκκινο Λιμανάκι: Αυτό είναι το μονοπάτι του θανάτου – Drone φωτίζουν τον ασύλληπτο εφιάλτη – Έτσι μαρτύρησαν 26 άνθρωποι – video

Κόκκινο Λιμανάκι: Αυτό είναι το μονοπάτι του θανάτου – Drone φωτίζουν τον ασύλληπτο εφιάλτη – Έτσι μαρτύρησαν 26 άνθρωποι – video

Οι εικόνες από το Κόκκινο Λιμανάκι δείχνουν πως φτάσαμε στην εθνική τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Μαρτυρικός θάνατος για όλους…

Οι φωτιές στην Αττική έλαβαν διαστάσεις εθνικής τραγωδίας με νεκρούς, τραυματίες και ανυπολόγιστες καταστροφές. Οι ευθύνες εγκληματικές. Ο επίσημος απολογισμός, για την ώρα, κάνει λόγο για τουλάχιστον 49 ταυτοποιημένους νεκρούς και πάνω από 156 τραυματίες, εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία. Επίσης, νοσηλεύονται 16 παιδιά. Μάτι, Ραφήνα και Νέα Μάκρη, μετρούν τις πληγές τους που είναι αδύνατον να κλείσουν.

Στο Κόκκινο Λιμανάκι, το χωράφι όπου βρέθηκαν τα 26 θύματα είναι μόλις 15 μέτρα από τη θάλασσα. Στην περιοχή δεν υπάρχει ακτή αλλά βράχια, γεγονός που δείχνει ότι οι άνθρωποι που πρέπει να επιχείρησαν να βρουν διέξοδο στη θάλασσα, εγκλωβίστηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μέσα στις φλόγες. Τα επόμενα βίντεο δείχνουν το μονοπάτι του θανάτου από ψηλά. Τη διαδρομή που έκαναν οι 26 άνθρωποι μέχρι να εγκλωβιστούν και να βρουν μαρτυρικό θάνατο στις φλόγες.

Όλοι πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους και άρχισαν να τρέχουν στο δρόμο με τις φλόγες να καίνε τα πάντα αριστερά, δεξιά αλλά και πίσω τους. Τότε τα 26 θύματα προσπαθούσαν να φτάσουν στη θάλασσα αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα διαπίστωσαν πως μπροστά τους υπήρχε γκρεμός. Ο θάνατος ήταν αναπόφευκτος για όλους. Σε κατάσταση πανικού άρχισαν να τρέχουν προς τα πίσω για να φτάσουν στα αυτοκίνητά τους και εκεί έχασαν τις ζωές τους.

Κόκκινο Λιμανάκι: Το μονοπάτι του θανάτου από drone

Εικόνες Αποκάλυψης στο Μάτι Αττικής

Τον εφιάλτη που έζησαν οι κάτοικοι, αλλά και ζωάκια στο Μάτι, απεικονίζουν οι αδιανόητες εικόνες που δημοσίευσε στο Facebook ο χρήστης Νίκος Καλογερικός από τις φωτιές. Σε αυτές φαίνεται η αποπνικτική ατμόσφαιρα, αλλά και οι συνθήκες μέσα στις οποίες αναζήτησαν σωτηρία στην παραλία. Σαν πρόσφυγες, με ό, τι έχουν καταφέρει να μαζέψουν από τα υπάρχοντά τους, άνθρωποι προσπαθούν να σωθούν από τις φωτιές!

Γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι και κατοικίδια προσπαθούν να πάρουν μία καθαρή ανάσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί. Με μαυρισμένα πρόσωπα από τον καπνό και ανήμποροι να αντιδράσουν περιμένουν με αγωνία τους διασώστες για να τους απεγκλωβίσουν, ενώ άλλοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν με συγγενικά τους πρόσωπα, καθώς και με τις Αρχές, ώστε να ενημερώσουν για την κατάστασή τους.

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες από τις φωτιές στο Μάτι

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις