Ελλάδα

Κορονοϊός: 269 νέα κρούσματα σήμερα (20/08) στην Ελλάδα

11 τα εισαγόμενα κρούσματα. 30 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Αναλυτικά τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020, 269 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 7934 (ημερήσια μεταβολή +3.5%), εκ των οποίων 55.3% άνδρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης, δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19. Συνολικά οι νεκροί στη χώρα μας είναι 235.  Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 77 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 30 (76.7% άνδρες).

Από το σύνολο των 7934 κρουσμάτων, 1783 (22.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 3658 (46.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 77 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νταλίκα χωρίς εισιτήριο μπλόκαρε την αναχώρηση πλοίου από την Ηγουμενίτσα για την Κέρκυρα
Το πλήρωμα ζήτησε από τον οδηγό της νταλίκας να βγει ώστε να συνεχιστεί η φόρτωση των υπόλοιπων οχημάτων που είχαν εισιτήριο, όμως εκείνος αρνήθηκε, ισχυριζόμενος λόγους υγείας
Το πλοίο Αλκίνοος 1
Αύριο Παρασκευή η κλήρωση για τα Πειραματικά σχολεία - Το Σαββατοκύριακο οι εξετάσεις για τα Πρότυπα
«Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν φέτος για τα Πειραματικά, τα Πρότυπα και τα Δημόσια Ωνάσεια σχολεία ήταν περισσότερες από κάθε φορά, καθώς άγγιξαν τις 25.000», τόνισε η Σοφία Ζαχαράκη
Σχολική αίθουσα