Ελλάδα

Κορονοϊός: 27 νεκροί και 1151 νέα κρούσματα

246 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Συνολικά έχουν καταγραφεί 5878 θάνατοι από κορονοϊό. Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα είναι τετραψήφιος ο αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού, που εντοπίστηκαν στη χώρα μας.

Σήμερα, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1151 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Επιπλέον, έχουμε 27 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5878 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3457 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

246 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 177 (72.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1138 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 159866, εκ των οποίων 52.0% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5999 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 50438 (64.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ένας 47χρονος Πολωνός χαστούκισε και απείλησε να σκοτώσει την σύντροφό του στις Θερμοπύλες - Την βρήκαν να κλαίει στον δρόμο
Το ζευγάρι από την Πολωνία είχε ξεκινήσει ταξίδι επιστροφής από την Εύβοια στην χώρα του, όταν τσακώθηκαν στο ύψος των Θερμοπυλών όπου έκαναν μια στάση για ξεκούραση
iStock