Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός: Αναμένεται θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα – Ήδη «μετράμε» πολλούς νεκρούς

κορονοϊός
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού σήμερα αναμένεται να σηματοδοτήσει ένα θλιβερό νέο ρεκόρ, με ίσως και περισσότερες από 3.000 νέες μολύνσεις.

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς και η χώρα βρίσκεται ήδη από το Σάββατο, 07.11.2020, σε καθεστώς lockdown για δεύτερη φορά κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε οριακό σημείο, τα νέα μέτρα ίσως έχουν… και συνέχεια και κάπως έτσι ο κορονοϊός μοιάζει στο δεύτερο κύμα του να μην μπορεί να ελεγχθεί σε ικανοποιητικό βαθμό.

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες του newsit.gr, τα νέα κρούσματα κορονοϊού που θα ανακοινωθούν σήμερα, Πέμπτη, 12.11.2020, αναμένεται να σπάσουν το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ, των 2.917 ημερήσιων μολύνσεων της 5ης Νοεμβρίου.

Click4more: Παρέμβαση εισαγγελέα για το κάλεσμα γιατρών της Θεσσαλονίκης σε… πορεία εν μέσω lockdown!

Ανησυχία υπάρχει και για τον αριθμό των νεκρών, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Υπενθυμίζουμε πως χθες, Τετάρτη 11.11.2020, 43 συμπολίτες μας έχασαν την ζωή τους, οι περισσότεροι από κάθε άλλη μέρα.

Ενδεικτικό είναι μάλιστα πως τις αμέσως δύο προηγούμενες ημέρες, δηλαδή την Τρίτη και την Δευτέρα, ο αριθμός των νεκρών σε 24 ώρες ήταν 41, αριθμός που… και τότε αποτελούσε ρεκόρ, ενώ σημειώνεται πως μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, 12.11.2020, τουλάχιστον 20 συμπολίτες μας είχαν χάσει την ζωή τους.

Απελπισία στη Θεσσαλονίκη: Σκέψεις να γίνει το Βελλίδειο… κλινική ΜΕΘ

Νωρίτερα, η αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσει την απελπιστική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, σκέφτεται να μετατρέψει ακόμη και το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο σε κλινική ΜΕΘ σοκάρει. Αποτυπώνει όμως το μέγεθος του συναγερμού που έχει σημάνει εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα και την ασφυκτική επίθεση που δέχεται το σύστημα υγείας.

Click4more: Αυτοί είναι οι δικοί μας ήρωες! Το Reuters στην ΜΕΘ covid του νοσοκομείου Παπανικολάου – Συγκλονιστικές εικόνες

Άλλωστε ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη, που μεταξύ άλλων προβλέπει την ενεργοποίηση, έως την Κυριακή, 50 νέων κλινών ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα.

Πέρα από τις σκέψεις να μετατραπεί το Βελλίδειο σε σημείο όπου θα εγκατασταθούν κλινικές ΜΕΘ, έξω από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Άγιος Παύλος, Παπαγεωργίου, Άγιος Δημήτριος) υπάρχουν ήδη, υποστηρικτικά, σκηνές και λυόμενα περίπτερα που παραχώρησε η ΔΕΘ, ενώ το αμφιθέατρο στο ΑΧΕΠΑ έχει γίνει χώρος αναμονής των ασθενών. Επίσης, το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να μετατρέψει σε θαλάμους νοσηλείας ακόμη και τους χώρους στο υπόγειο – πυρηνικό καταφύγιο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις