Ελλάδα

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα προνόμια των εμβολιασμένων – Τι αλλάζει από το Σάββατο

Σημαντικές ελευθερίες έρχονται από το Σάββατο για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ακόμα και σε περιοχές όπου το ιικό φορτίο είναι ιδιαίτερα ανεβασμένο. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, πλέον ακόμα και οι «κόκκινες» περιοχές δεν θα μπαίνουν σε μίνι lockdown, καθώς δεν θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας και η μουσική θα ακούγεται κανονικά σε καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ.

Έτσι, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο θα μπορούν να διασκεδάζουν χωρίς κάποιο μέτρο προφύλαξης. Στους κλειστούς χώρους θα μπορούν να μπαίνουν μόνο όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ θα επιτρέπεται πλέον να είναι όρθιοι και να χορεύουν. 

Το ίδιο θα ισχύει και για όσα καταστήματα επιλέξουν να διατηρήσουν εξωτερικούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους.

Σημειώνεται πως η χρήση μάσκας εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική, όπως και οι αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια. Το προσωπικό στην εστίαση αλλά και στα κέντρα διασκέδασης θα παίρνει τα απαραίτητα μέτρα και θα χρησιμοποιεί μάσκα.

Παράλληλα, δεν θα ισχύει πια η απαγόρευση της κυκλοφορίας ακόμα και για τις «κόκκινες» περιοχές.

Τι ισχύει για ανεμβολίαστους

Τονίζεται πως όσοι ιδιοκτήτες καταστημάτων επιλέξουν να έχουν μεικτούς εξωτερικούς χώρους τόσο με εμβολιασμένους όσο και με ανεμβολίαστους τότε θα ισχύουν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα: Χρήση μάσκας, επίδειξη αρνητικού rapid test, αποστάσεις και απαγόρευση του χορού.

Τα μέτρα θα έχουν ισχύ από το Σάββατο, ενώ σε 15 ημέρες η επιτροπή θα επαναξιολογήσει τα δεδομένα.

Νέα εκστρατεία ενημέρωσης

Την ίδια ώρα, δρομολογείται μια νέα εκστρατεία ενημέρωσης με στόχο να αυξηθούν οι εμβολιασμένοι. Πρόκειται για μια νέα επικοινωνιακή εκστρατεία στοχευμένη στις ανάγκες του πληθυσμού που έχουν αναδειχθεί μέσα από την εμβολιαστική επιχείρηση «Ελευθερία», η οποία θα φέρει την υπογραφή του νέου προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), κ. Θεοκλή Ζαούτη. Η νέα εκστρατεία θα είναι στοχευμένη, κυρίως σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπου το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι περιορισμένο σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ αντίθετα τα κρούσματα είναι ιδιαίτερα αυξημένα. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κίνηση στους δρόμους: «Στο κόκκινο» Κηφισός, Αττική οδός, Λεωφόρος Αθηνών και Κηφισίας
Στην Κηφισίας «κόκκινα» είναι και τα δύο ρεύματα, ενώ η κίνηση συνεχίζεται ως και το κέντρο της Αθήνας σε Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Αρδηττού, Βασιλίσσης Σοφίας, Σταδίου, Ακαδημίας αλλά και Συγγρού
κίνηση
Παραδόθηκε ο 23χρονος που αναζητούνταν για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά - «Μου επιτέθηκαν 5 άτομα»
Όπως ισχυρίστηκε, ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος είδε ένα μαχαίρι δίπλα του (δηλαδή δεν ήταν δικό του) και το πήρε προκειμένου να αντισταθεί στα 5 άτομα που τον χτυπούσαν
Ο 23χρονος που παραδόθηκε για τη δολοφονία του 20χρονου
33