Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Δραματικοί τόνοι από τους ειδικούς! Οι νέοι που «χάνονται» και η έκκληση για άμεση ενίσχυση

κορονοϊός
Φωτογραφίες από: Intime

Ο κορονοϊός χτυπάει ανελέητα τη χώρα. Στα όρια του το Σύστημα Υγείας από τις συνεχείς εισαγωγές ασθενών στη Θεσσαλονίκη. 84 νεκροί, 549 διασωληνωμένοι και 1.388 νέα κρούσματα ο απολογισμός της Δευτέρας (23.11). SOS εκπέμπει η Θεσσαλονίκη και οι επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες.

Συνεχίζει να σφυροκοπά τη χώρα μας ο κορονοϊός με τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Το Σύστημα Υγείας είναι στα όριά του, η κατάσταση  θυμίζει, δίχως υπερβολή,  πόλεμο απέναντι σε έναν εχθρό που δεν ξέρεις πότε θα χτυπήσει.

Και δυστυχώς χτυπάει αλύπητα μην κάνοντας διακρίσεις. Τα σοκ είναι αλλεπάλληλα, καθώς ακόμα και νέοι πέφτουν θύματα της φονικής πανδημίας.

Οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας τη Δευτέρα (23.11.2020) έδειξαν ότι η πολιορκία συνεχίζεται. 84 νεκροί, 549 διασωληνωμένοι και 1.388 νέα κρούσματα ήταν ο απολογισμός του τελευταίου 24ωρου.

Click4more: Κικίλιας: Φαίνεται επιπέδωση στην Θεσσαλονίκη – Ανεδαφικό να μιλάμε για άρση lockdown στις 30 Νοεμβρίου

Θεσσαλονίκη, Αττική και Μαγνησία καταγράφουν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων με την ανησυχία να είναι μεγάλη από τη διαρκή διασπορά.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη η κατάσταση είναι οριακή, δίχως υπερβολή εκπέμπει SOS,  με τις εστίες μόλυνσης να είναι πολλές και να νοσοκομεία να ασφυκτιούν. Το απόγευμα της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν πάνω από 60 κρούσματα στο μεγαλύτερο προνοιακό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης.

Γκάγκα: Δύσκολη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη – Χρειάζεται προσωπικό

Για τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, την πίεση στο ΕΣΥ και τη μεγάλη μάχη με τον κορονοϊό μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία κάνοντας έκκληση να πάνε γιατροί στη Θεσσαλονίκη.

Click4more: Σχολεία: Όλα ανοιχτά στις 7 Δεκεμβρίου – Πότε ανοίγουν εστιατόρια – Νέο μήνυμα Μητσοτάκη;

«Μας χαροποιεί να μειώνονται τα κρούσματα, εμείς αυτήν τη μείωση θα τη δούμε στα νοσοκομεία σε μια εβδομάδα με δέκα μέρες. Οι άνθρωποι που μολύνθηκαν και που πήραμε ήδη στα κρούσματα πριν από δέκα ημέρες, αυτοί είναι τώρα στα νοσοκομεία. Υπάρχει διαφορά φάσης. Δεν μπαίνει κάποιος στο νοσοκομείο μόλις μολύνεται, αλλά μόλις αρχίζουν τα συμπτώματα να γίνονται σοβαρότερα για να χρειάζονται νοσηλεία. Το σύστημα θα εξακολουθεί  να πιέζεται παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα μειώνονται. Πολύ καλύτερο να μειώνονται τα κρούσματα, Ευχάριστη είδηση ότι μειώνονται τα κρούσματα. Το σύστημα πιέζεται” υπογράμμισε η κυρία Γκάγκα.

Σχετικά με την αύξηση των νεκρών σημείωσε: «Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ περισσότερα τα κρούσματα στο δεύτερο κύμα. Δεν έχει αυξηθεί η θνητότητα σε σχέση με τα κρούσματα, έχουν αυξηθεί πάρα πολύ τα νούμερα των ασθενών. Για πολύ καιρό τα κρούσματα παγκοσμίως ανέβαιναν πολύ χωρίς να ανεβαίνουν αντίστοιχα οι θάνατοι. Οι νοσηλείες και οι θάνατοι ακολουθούν με κάποια διαφορά φάσης».

Οι θάνατοι των νέων…

Αναφέρθηκε ακόμη και στους θανάτους νέων ανθρώπων… «Είναι τρομερό αλλά σε όλες τις λοιμώξεις υπάρχουν οι ομάδες που είναι πιο ευπαθείς που κάνουν και τα αντιγριπικά εμβόλια. Ολοι οι άλλοι κινδυνεύουμε αλλά πολύ λιγότερο. Αν γίνουν 1.000 κρούσματα σε ανθρώπους των 90 ετών θα έχουμε 300 που θα νοσήσουν. Αν έχουμε 1.000 κρούσματα σε 20άρηδες, θα έχουμε 30 που θα νοσήσουν, αλλά δεν είναι ότι δεν θα νοσήσουν. Άρα αν έχουμε 4.000 κρούσματα ή 20.000 κρούσματα σε παιδιά 20 χρονών κάποια δυστυχώς θα αρρωστήσουν βαριά και δυστυχώς και κάποιους θα χάσουμε».

Click4more: Αποκάλυψη: Μετακίνηση… γιοκ από νομό σε νομό τα Χριστούγεννα (video)

Μίλησε και για την έκκλησή της να πάνε γιατροί στη Θεσσαλονίκη για βοηθήσουν το Σύστημα Υγείας.  «Είναι δύσκολα εκεί, καθώς είναι πολύς ο κόσμος που βρίσκεται στα νοσοκομεία. Είναι πολύ πιο αργο και πιο  πιεστικό το να βλέπεις ανθρώπους που έχουν ένα μολυσματικό νόσημα γιατί πρέπει να προσέξει όλο το προσωπικό, ώστε να είναι εκεί και την επόμενη και τη μεθεπομένη, διότι οι άρρωστοι μας χρειάζονται καθημερινά. Αρα αν αρρωστήσουμε θα είναι τεράστιο πρόβλημα. Τα πρωτόκολλα είναι τέτοια που χρειάζεται πολύ περισσότερο προσωπικό απ’ ό,τι συνήθως. Χρειάζεται με την κίνηση που έχουν τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη οπωσδήποτε περισσότερο κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό και νομίζω ότι χρειάζεται εθελοντισμός, τον βλέπουμε και στις άλλες χώρες. Οι Έλληνες είμαστε καλοί στο να προσφέρουμε. Νομίζω ότι κι εδώ πρέπει να προσφέρουμε” σημείωσε η διευθύντρια Πνευμονολογικής Κλινικής στο “Σωτηρία”.

Δείτε όσα είπε η Μίνα Γκάγκα

Σαββόπουλος: Καταπονημένο το ιατρικό προσωπικό 

Με δραματικούς τόνους μίλησε για την μάχη με τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη ο διευθυντής της Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του «ΑΧΕΠΑ» Χρήστος Σαββόπουλος, ο οποίος φιλοξενήθηκε  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Click4more: Κορονοϊός: Γιατί δεν βελτιώνεται η κατάσταση στις “κόκκινες” περιοχές

Κατά την εφημερία της Κυριακής, όπως αναφέρει αναγκάστηκαν να εκκενώσουν την παθολογική κλινική, προκειμένου να γίνει κλινική Covid. «Αναγκαστήκαμε να το κάνουμε γιατί τα νούμερα που περιμέναμε ήταν μεγάλα. Αναμέναμε 100 με 120 περιστατικά, όλο ο νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε κορονοσοκομείο και μόνο η δική μας κλινική είχε μείνει. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και άλλα επείγοντα περιστατικά.  Οι τελευταίες εισαγωγές δίνουν την αισιοδοξία ότι μπορεί να επιστρέψει η κλινική» σημείωσε ο κ. Σαββόπουλος, τονίζοντας ότι παρά την όποια καταπόνηση των γιατρών, το ηθικό τους παραμένει υψηλό.

Παράλληλα, σημείωσε πως μόνο ένας ιδιώτης γιατρός πήγε να βοηθήσει το νοσοκομείο μέσω της ρύθμισης του υπουργείου Υγείας, ενώ σημείωσε πως τα επόμενα κρούσματα θα καθορίσουν την αντοχή των νοσοκομείων της πόλης.

Click4more: Παπαευαγγέλου: Καμπανάκι για τις… μαζώξεις σε σπίτια εν μέσω lockdown (video)

«Έχουμε ξανά την Πέμπτη τη μεγάλη εφημερία. Αν τα νούμερα είναι όπως και τις άλλες φορές θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα γιατί ήδη όλες οι κλινικές είναι κατειλημμένες από περιστατικά covid.  Έγινε μια κίνηση με τα δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια που θα δέχονται από αύριο περιστατικά covid. Καποιος συνάδελφός είπε ότι αν καταρρεύσει το Σύστημα θα είναι από τις κλίνες και τις μονάδες. Εγώ θα πω  ότι αν καταρρεύσει το Σύστημα, τότε αυτό θα είναι από το έμψυχο υλικό, καθώς είμαστε όλοι καταπονημένοι. Εχουμε συναδέλφους μας που νοσούν και μάλιστα κάποιοι βαριά, αλλοι είναι σε καραντίνα και πρέπει άμεσα να γίνει ενίσχυση» συμπλήρωσε ο διευθυντής της Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του «ΑΧΕΠΑ».

Γύρισαν πίσω εργάτες που βρέθηκαν θετικοί στην Κακαβιά 

Εργάτες που επιθυμούσαν  να μπουν Ελλάδα από την Κακαβιά βρέθηκαν θετικοί το Σάββατο στον κορονοϊο. Επέβαιναν σε δύο λεωφορεία, είχαν πάνω τους έγγραφα που έδειχναν ότι είναι αρνητικοί, ωστόσο, συνεργεία του ΕΟΔΥ που ήταν εκεί τους υπέβαλλαν σε rapid test και έδειξαν ότι 13 εξ αυτών είχαν μολυνθεί από τον ιό.

Click4more: Συγκλονίζει ο γιος του διασώστη Σάκη Σωτηράκη που πέθανε από κορονοϊό – “Είναι αβάσταχτος ο πόνος μου πατέρα”

Μετά από αυτή την εξέλιξη τόσο οι 13 εργάτες όσο οι οι υπόλοιποι που επέβαιναν στα δύο λεωφορεία επέστρεψαν στη χώρα τους. Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα αλβανικός τηλεοπτικός σταθμός αποκάλυψε κύκλωμα που διέθεταν πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις κορονοϊου τόσο για άτομα που ήθελαν να έρθουν στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες τη Ευρώπης.

Πληροφορίες ΑΝΤ1, Mega

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις