Ελλάδα

Κορονοϊός – Πειραιάς: Νέες συσκευές απολύμανσης του αέρα στα δημοτικά λεωφορεία

Συσκευές καθαρισμού και απολύμανσης του αέρα τοποθέτησε ο Δήμος Πειραιά στα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά, στόχος είναι οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της πόλης, οι οποίοι μετακινούνται δωρεάν με τη δημοτική συγκοινωνία, να βρίσκονται σε ένα όσο το δυνατόν ασφαλές περιβάλλον, απαλλαγμένο από ιούς.

Σημειώνεται ότι η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία LEDit και όπως τονίζεται από τον Δήμο πρόκειται για μια αξιόπιστη, αποτελεσματική και διεθνώς πιστοποιημένη συσκευή. Ο καθαρισμός του αέρα γίνεται με τη χρήση του φωτός και της νανοτεχνολογίας, με βάση την καινοτόμο τεχνολογία WIVACTIVΕ. ‘Έχουν μηδενικό κόστος συντήρησης, καθώς δεν χρησιμοποιούν φίλτρα άνθρακα ή λάμπες UV, που εκτός από τοξικά απόβλητα μετά τη χρήση τους, επιφέρουν και μεγάλο κόστος αντικατάστασης.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προληπτική απολύμανση σε όλα τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας, για την προστασία των οδηγών και του επιβατικού κοινού.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Πειραιά έχει ανανεώσει όλο τον στόλο της δημοτικής συγκοινωνίας με τα νέα κόκκινα λεωφορεία, τα οποία διαθέτουν σύγχρονες προδιαγραφές και είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Μάλιστα τον επόμενο μήνα «βγαίνει» ο διαγωνισμός για την προμήθεια τεσσάρων επιπλέον σύγχρονων ηλεκτρικών λεωφορείων με πόρους μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή των πυροβολισμών στη Νέα Μάκρη μεταξύ Τούρκων μαφιόζων
«Βλέπουμε κατά μεσής του δρόμου στη Λεωφόρο Μαραθώνος και στη συμβολή με την οδό Πλαταιών, τους δύο Τούρκους μαφιόζους να πυροβολούν εναντίον ενός τζιπ ομοεθνών τους» λέει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος
Τούρκοι
Ράμματα στο μάτι και κάταγμα στο κρανίο φέρει ο 23χρονος καθ' ομολογίαν δράστης της δολοφονίας στην Καλαμαριά - Τι έδειξε η ιατροδικαστική
Ο 23χρονος ισχυρίστηκε ότι έπεσε με τα γόνατα και ενώ βρίσκονταν στο έδαφος ένας τον χτύπησε με σφυρί ενώ οι υπόλοιποι τον χτυπούσαν όσο ο ίδιος προσπαθούσε να προστατευτεί βάζοντας τα χέρια του στο πρόσωπο του
Απολογία στον ανακριτή του 23χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία 20χρονου στην περιοχή της Καλαμαριάς