Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κορονοϊός: Σκέψεις για υποχρεωτικά τεστ και στους ανεμβολίαστους αυτοαπασχολούμενους

Κορονοϊός: Σκέψεις για υποχρεωτικά τεστ και στους ανεμβολίαστους αυτοαπασχολούμενους

Την επέκταση της υποχρεωτικότητας των μοριακών και των rapid test για τον κορονοϊό εξετάζει η κυβέρνηση. Πέρα από τα όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί για τους εργαζόμενους, στο τραπέζι των συζητήσεων – σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN – βρίσκονται οι ανεμβολίαστοι αυτοαπασχολούμενοι

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση, σύμφωνα με το OPEN, θέλει να διασφαλίσει ότι και οι αυτοαπασχολούμενοι που δεν έχουν κάνει εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα μπορέσουν να κάνουν με ασφάλεια τις δουλειές τους. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, ετοιμάζεται και σχετική τροπολογία για το θέμα. Ως εκ τούτου, οι αυτοαπασχολούμενοι ανεμβολίαστοι θα πληρώνουν τα τεστ από την τσέπη τους, όπως προβλέπεται για τους εργαζόμενους σε άλλες κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ την εβδομάδα, με κόστος 10 ευρώ που θα επιβαρύνονται οι ίδιοι. Επίσης, από αύριο, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, θα τεθούν γενικά σε ισχύ νέα περιοριστικά μέτρα  για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού και οι εν λόγω περιορισμοί περιγράφονται αναλυτικά σε ΦΕΚ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: 

Με πληροφορίες από OPEN

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις