Ελλάδα

Κορονοϊός: Θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων με 372 νέες μολύνσεις και 4 νεκρούς

Έκρηξη στα κρούσματα που προκαλεί κορονοϊός στη χώρα μας. Ακόμη 4 νεκροί τις τελευταίες 24 ώρες. 49 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Έκρηξη κρουσμάτων που επιφέρει ο κορονοϊός είχαμε στην Ελλάδα την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου καθώς καταγράφηκαν 372, ενώ είχαμε και 4 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο. 

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει: Σήμερα ανακοινώνουμε 372 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 164 συνδέονται με γνωστές συρροές και τα 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 12452, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

2324 (18.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5511 (44.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

49 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 12 (24.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 167 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 297 θανάτους συνολικά στη χώρα. 110 (37.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θρήνος στην κηδεία του 43χρονου που βρέθηκε απαγχονισμένος στο Κερατσίνι – Υποβασταζόμενη η γυναίκα και ο αδερφός του
Με ένα «γιατί» η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι του, αποχαιρέτησαν τον 43χρονο ψυκτικό τα ίχνη του οποίου είχαν χαθει στις 28 Απριλίου και εντοπίστηκε 72 ώρες αργότερα νεκρός
Ο 43χρονος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο κοιμητήριο του Σχιστού
Τρεις συλλήψεις για βανδαλισμό σε σχολείο στο Ίλιον - Έγραφαν με σπρέι ακροδεξιά συνθήματα
Πρόκειται για νεαρούς ηλικίας 16, 20 και 21 ετών, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους αεροβόλο πιστόλι, 3 αμπούλες αέρος, γεμιστήρα με μεταλλικά σφαιρίδια, σημαία με κέλτικο σταυρό και αυτοκόλλητα με συνθήματα της Χρυσής Αυγής
Τα αντικείμενα που κατάσχεσε η ΕΛΑΣ
Συναγερμός στην Αττική με νέα ηλεκτρονική απάτη προς φαρμακοποιούς με λεία άνω των 15.000 ευρώ
Άγνωστοι τηλεφωνούν σε φαρμακοποιούς ισχυριζόμενοι ότι καλούν είτε εκ μέρους του Φαρμακευτικού Συλλόγου, είτε από οικονομικές υπηρεσίες, με πρόσχημα την «επικαιροποίηση οικονομικών στοιχείων» ή την «επιστροφή χρημάτων»
Φαρμακείο